Слідкуйте за нами

05-10-2017
     День Захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас зі святом Дня Українського козацтва. 
      З цієї нагоди 4 жовтня  у відділі читальної зали ЦМБ імені М.Горького презентовано  книжкову виставку «Лицарі волі і сонця». На ній представлені книги та матеріали періодичних видань про захисників України від козацьких часів до війни на сході України. Експозиція тематично оздоблена козацькою атрибутикою (атаманська булава, козацька шабля, козацька папаха, гармата, галябарда). 
     Історію українського козацтва, його боротьбу проти ворогів висвітлює розділ «Козацтво – слава України». Тут користувач дізнається про героїчні битви і походи козаків, їх ватажків, полководців і просто козаків-героїв. Розділ «Сила нескорених»  містить видання про основні етапи розвитку військового мистецтва з давніх часів і до наших днів, про Збройні Сили незалежної України, події в зоні АТО. 
      Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю в нашому суспільстві. Мільйони людей вірять, що небо нашої неньки України стане мирним саме завдяки їхнім зусиллям. 

 

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X