Слідкуйте за нами

01-09-2017

 

Яскравою подією 23 серпня вітали містян з державними святами бібліотекарі відділу абонементу та організаційно – методичного відділу ЦМБ ім. М.Горького разом з Об'єднанням дитячо - юнацьких клубів за місцем проживання.

  То була весела та смачна стріт - акція ”Вареники, вареники, наші кременчуцькі!” із серії (Кулінарна книга України). Дійство відбувалося на Центральній алеї Придніпровського парку.

 


 

    Гостей заходу об'єднували веселі пісні про вареники - улюблену страву українців і один із символів нашого столу, відомий далеко за межами країни, а ще загадки, вікторини, конкурс на найкраще представлення свого рецепту вареників.

    Охочі могли підхватити разом з учасниками танець — руханку, зробити цікаві світлини серед персонажів "Містечка майстрів”, на фоні розмальваної української печі, потримавши рогача чи кочергу.

   Малеча з захватом приймала участь у майстер — класі по виготовленню квітки соняху.

 

 

 

   Звичайно ж була книжкова виставка "Є вареники у хаті - В Україні все гаразд!”. Також прозвучало багато інформації про героя свята, значення вареників, як обрядової страви, про різні рецепти тіста і начинки для них. А ще про вареники в літературі.

 

    Найсмачнішою сторінкою заходу стала дегустація вареників, приготовлених добрими руками бібліотекарів з відділу абонементу ЦМБ ім. М. Горького ЦБС для дорослих.

    Спробували  вареники і міський голова Віталій Малецький разом зі своїми заступниками, які прийшли на відкриття святкового ярмарку.
Більше фото у розділі "ФОТОГАЛЕРЕЯ"

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X