Слідкуйте за нами

20-06-2017

 

13 – 15  червня представники полтавського регіонального відділення УБА провели культурно – освітню поїздку до колег з  чернігівського відділення.
  У ході поїздки ми завітали до колег з Чернігова, Ніжина та Козельця.

Першими ми познайомилися з містом Ніжин та його центральною міською бібліотекою. Нас зустріла директор бібліотеки Єкименко Олена Євгеніївна. Місцеви краєзнавці провели нам захоплюючу екскурсію містом.

 

А почалося все з музею «Ніжинська поштова станція» — унікальний для України музейний заклад, присвячений розвиткові поштової справи, як місцевої, так і на території країни в цілому у XVII — на початку XX століть, розташований у місті Ніжині  одна з оригінальних численних атракцій Ніжина.

 

 

 В центрі Ніжина, на другому поверсі старовинної будівлі колишнього купецького зібрання, де зараз розташувалася фундаментальна бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, знаходиться Музей рідкісної книги імені Г.П.Васильківського. Раритетні видання, які ми там побачили заслуговують окремої довгої розповіді. Але краще все побачити самому ніж читати.

 

 

 

Велике враження залишилося і від відвідування картинної галереї, яка розташована в ніжинському державному університеті. Картинна галерея НДУ - одне з найцінніших художніх зібрань України, у трьох залах якої представлений живопис різних епох. До речі у цьому навчальному закладі навчався наш земляк Микола Гоголь.


 

Після екскурсії містом ми завітали до колег з центральної міської бібліотеки де спочатку для нам показали бібліотеку а потім, за круглим столом відбулося професійне спілкування та обмін досвідом. І вже під вечір ми вирушили до Чернігова.

 

 

 


 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X