Слідкуйте за нами

02-06-2017
      У сучасному українському суспільстві, яке  переживає національний ренесанс, значно поглибився інтерес до знаків матеріальної і духовної культури як форми ідентифікації і самобутності.
     Тому в бібліотеці-філії №6 створили виставку-пораду «Чим хата багата», мета якої допомогти нашим користувачам у всіх аспектах, і духовних, і матеріальних, що склалися навколо хати. 

 

 

          З цієї виставки користувачі мають можливість дізнатися про найважливіший елемент побуту, без якого не можна уявити життя людини і колись, і сьогодні. Це хата –уособлення рідної домівки, родини, незалежності, благополуччя, гостинності. Споконвіку хаті надавали великого значення, до неї ставилися з особливою повагою, упорядковували, прикрашали й свято оберігали. Хата для українця – це не тільки місце проживання, це осередок людського існування, сімейних традицій, родинне коло зі своїми правилами, законами, секретами. 
      Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися із матеріалами, представленими на виставці. Прочитавши ці книжки, ви зрозумієте, чому багато прадідівських традицій, незважаючи ні на що, лишаються з нами.



Коментарі: Залишити коментар
 
X