Слідкуйте за нами

22-05-2017
Вишиття на будень,
Вишиття на свята,
Одягла сорочку
Україна-мати.
(Леся Любарська)
 
     Голочка до голочки, ниточка до ниточки - із-під рук майстринь оживають казковими орнаментами і дивовижними квітами вишиті сорочки — невід'ємний атрибут українського одягу в давнину і яскрава візитка сучасної України. 
     17 травня, напередодні Всесвітнього дня вишиванки, відділ абонементу ЦМБ ім. М.Горького разом з Кременчуцьким професійним ліцеєм ім. А.Макаренка та Об'єднанням дитячо — юнацьких клубів за місцем проживання провели традиційну (вже другий рік поспіль) дискотеку у вишиванках  під назвою ”Цвіт вишиванки єднає Україну!” - яскравий, веселий захід, до якого приєдналися не лише користувачі бібліотеки, а і інші мешканці та гості міста. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Він відзначився не тільки запальними музично — танцювальними композиціями, а і танцями — руханками, до яких радо підключилися всі присутні.          Звучали українські пісні про вишиванки, жива музика (скрипка). 

      А ще гості заходу могли помилуватися сучасними та аутентичними вишиванками, стилізованими під український національний одяг костюмами, які для заходу надав КПЛ ім. А.Макаренка, поспілкуватися з майстрами вишивки, переглянути книги відповідної тематики і навіть навчитися робити елегантні зачіски з косами, або самим стати моделями для створення зачісок. 

       Гарно, весело, позитивно — захід сподобався всім, навіть малечі з мамами, які влаштували свою маленьку дискотеку. 

       Цвіт вишиванки єднає людей, єднає Україну. 
       Носіть вишиту сорочку і посміхайтесь людям! 


 
     




     















Коментарі: Залишити коментар
 
X