Слідкуйте за нами

16-05-2017
    Україна — єдина держава — не член ЄС, у якій День Європи відзначається на офіційному рівні, зазвичай в третю суботу травня. Організуються різноманітні заходи, зустрічі.

 

     З цієї нагоди у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького в рамках проекту "Літературна кав'ярня”  пройшла година цікавих повідомлень "Польща - Європейська традиція і сучасність”. Адже Республіка Польща є членом ЄС з 2004 року, входить до багатьох міжнародних організацій. В тому числі і Шенгенської зони. 

 

 

     Гостями заходу стали волонтери з республіки Польща Варфоломій Ванот і Катажина Коприна, які поділилися з присутніми цікавими моментами історії, культури, народного одягу, мови, особливостями різних регіонів, зокрема, Нижньої Селезії. Відповіли на запитання, яких було багато, адже Польща дуже близька для нас, як територіально, так і за історією, і культурою, має з Україною дуже тісні зв'язки. 
     Розповіді бібліотекарів та волонтерів були доповнені демонстрацією слайдів, піснею Валентини Купріної "Спогад” (”Поїзд у Варшаву ...) на слова Ліни Костенко, музика Володимира Верменича. Прозвучав гімн ЄС — "Ода радості” Бетховина. А закінчилась зустріч дуже позитивною піснею гурту «Еней» та Наталії Шроедер (Польща) "Gore Gwiazda”.      

 

 

 

      На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію та, що найголовніше, наше спільне майбутнє. І дізнаємся багато нового і цікавого.  



Коментарі: Залишити коментар
 
X