Слідкуйте за нами

28-02-2017

 

   Коти дивовижні тварини! Природа до дрібниць продумала, якими саме їх створити. Нам людям, залишається тільки захоплюватися цими досконалими істотами. Для них, навіть, вигадали свято – 1 березня міжнародний день котів.

 


    У відділі абонементу ЦМБ ім. М. Горького представлена книжкова виставка-настрій «100 котячих «ЧОМУ?»».

 

 

   Якщо ви тільки збираєтеся завести кошеня, або у вас уже давно живе доросла кішка, ця виставка допоможе краще зрозуміти своїх улюбленців. А  ще дізнатися, як пов’язані ці чотирилапі… та література. Які письменники обожнювали цих тварин, та шукали, саме у їхньому муркотінні натхнення.

   Це і  Марк Твен, і Рей Бредбері, і Стівен Кінг та багато інших - книги, яких, разом з портретами авторів, представлені на виставці.

 


   Чи знаєте ви, що наприклад: Стенлі Декстер, друг Ернеста Гемінгвея, одного дня зробив відомому письменнику подарунок – кошеня, у якого на кожній лапі було по шість пальців.


Письменник дав котові ім’я Сноубол (Сніжок). З того часу Ернест почав заводити нових котів, через десять років їх було вже більше 20.

Сьогодні в домі-музеї Гемінгвея в місті Кі-Уесте (Флорида) живе неймовірна кількість котів, серед яких більше 40 – шестипалі нащадки Сноубола.

   Центральне місце на виставці займає книга «Кошки. Породы и уход за ними». В цій яскраво ілюстрованій енциклопедії ви знайдете, як професійні поради ветеринара по догляду за кішками, так і найсучасніший перелік порід з усього світу, порадник по розведенню та рекомендації по участі в виставках. Видання буде цікавим, як для тих, хто розводить котів, так і для тих, хто просто любить цих граційних створінь.

                                Запрошуємо всіх бажаючих!!!

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X