Слідкуйте за нами

30-11-2016
    21 листопада в Україні відзначається День Гідності і Свободи. Це свято отримало нове дихання після подій 2013-го - 2014-го року, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України.
   Війна - то страшне, величезне горе. Дай Бог, щоб її ніколи не було! Але вона висвітила, показала нам наших Героїв, часом звичайних людей в мирному житті.  
    "Я не здамся без бою!" - стало нашим гаслом. 
   А символом нашої боротьби, власне, символом того, що Україна може дати гідну відсіч, навчилася воювати, стали 242 дні оборони Донецького аеропорту ім. С. Прокоф'єва.
   Саме цим подіям присвячені книги, з якими 16 листопада бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького ознайомили вихованців колонії для неповнолітніх. Це книги - художня Сергія Лойка "Аеропорт", та документальний масштабний проект журналістів Радіо Свобода "АД 242. Історія мужності, братерства і самопожертви". Книги об'єднує також те, що в них використані фотографії, відзняті С.Лойко під час оборони летовища. 
    Сергій Лойко - єдиний зарубіжний кореспондент (видання "The Los Angeles Times"), який провів 4 дні в ДАП під час його оборони. Як зазначив автор, в нього з самого початку виник задум, розповісти про ці героїчні події саме у художній формі, щоб передати всю глибину трагедії, мужності та героїзму. В основу книги покладено "крайні" п'ять днів облоги Донецького аеропорту.

 

    Книга  "АД 242. Історія мужності, братерства і самопожертви" включає в себе більш як 60 свідчень оборонців летовища - українських бійців, яких за дивовижну хоробрість і незламність навіть вороги називали «кіборгами». А ще розповіді волонтерів, коментарі експертів. Це книга, написана самими учасниками подій. Саме таке завдання ставив перед собою колектив журналістів. А фотографії, зроблені Сергієм Лойко в середині Донецького Аеропорту під час атак сепаратистів, були передруковані більшістю світових видавництв. 

 

   Емоційну розповідь бібліотекарів про книги доповнили не менш вражаючі відеофільми з презентацій видавництвами книжок, на яких була описана хронологія подій, а ще показано інтерв'ю з захисниками летовища. Також був показаний уривок з телеверсії книги С. Лойка "Аеропорт" у виконанні автора та актора О. Горбунова, інші відео та слайди. 

 

 

   Окремо бібліотекарі згадали кіборгів - кременчужан, зупинились на постаті М. Вашури - героя, якого поховали недавно
  Описане в книгах та кадри хронік вражають! Це справді 242 дні мужності та героїзму. Так відзначили вихованці колонії під час обговорення побаченого, почутого та перегляду книжкової виставки, яку принесли з собою бібліотекарі. 

    Ці книги ватрі того, щоб їх прочитали. 
    Можна це зробити в нашій бібліотеці по вул. Соборній, 11.



Коментарі: Залишити коментар
 
X