Слідкуйте за нами

27-10-2016
     До Дня вигнання з України нацистських окупантів відділ читальної зали ЦМБ імені М.Горького 25 жовтня провів захід «Я не хотів війни, я боронив свій край» у вигляді екскурсії до міського «Музею історії авіації та космонавтики» для учнів ЗОШ №10. 

 

 

    Частково музей висвітлює події пов'язані з міською історією авіації, але в цілому експозиція побудована на темі Другої світової війни. У музеї представлені військова та цивільна форма пілотів (як сучасна так і часів Другої світової війни), документи, фотографії, нагороди, предмети побуту, зразки зброї, моделі військових літаків і багато іншого. Директор музею Анатолій Миколайович Бишенко, цікаво розповів про історію української авіації та космонавтики, про героїзм українських доблесних льотчиків, які захищали нашу Батьківщину. Особливо відзначив внесок кременчуцьких пілотів в бойових операціях під час визволення України.

      Діти дізналися багато цікавих фактів з життя  авіації, відчули дух тієї епохи і в прямому сенсі слова доторкнулися до історії, адже деякі експонати їм дозволили потримати в руках, приміряти на себе бойову зброю. В кінці всі подякували за змістовну екскурсію, символічно запалили свічки пам’яті біля імпровізованого монумента загиблого молодого льотчика та побажали музею процвітання, а його працівникам – творчої наснаги. 

 





Коментарі: Залишити коментар
 
X