Слідкуйте за нами

28-12-2021
          Ананьєв В.   Сліди на дорозі [Текст] / Валерій Ананьєв. - Кам'янець-Подiльський: Великжанін В., 2020. -   358 с.
          Війна на Сході України зачепила кожного жителя країни. Автор «Слідів на дорозі» Валерій Ананьєв  показав «іншу»   війну. Вона присутня у книзі, але поступається місцем історії головного героя. Роман написаний на основі власного досвіду   письменника. Хто він, головний герой? Простий солдат, який опинився у самому епіцентрі подій в 2014 році? Людина, яка на   власні очі пережила жахи фронтової зони, зумівши вижити і донести це до того читача, який «по ту сторону війни»? Відповідь   кожен знайде сам. Очевидно одне: це сильна розповідь письменника, якого можна назвати «українським Ремарком».


     





         Груен С.   Води слонам [Текст] : роман / Сара Груен. - [Харків] : Фабула : [Ранок], [2020]. - 345 с.

        Джейкоб сумлінно відвідував лекції в університеті та готувався до скромної кар’єри доктора ветеринарної медицини. Та в долі   були свої плани щодо нього. Втративши все, хлопець у буквальному сенсі вскочив у потяг — як виявилось згодом, цирковий. Саме   цирк подарує йому друзів, кохану, професію і навіть слониху! Саме цирк навчить його протистояти злу і нічого не боятися. Через   70 років Джейкоб до найменших дрібниць згадає цю неймовірну мандрівку, ні про що не шкодуючи. Яскрава, драматична, щемлива   історія з геть несподіваним і життєствердним фіналом.








         Зінченко П.   Українська дуельна традиція [Текст] / Павло Зінченко. - Київ : [Видавець Олексій Бешуля], 2021.   - 139 с.
         Книга «Українська дуельна традиція» історика Павла Зінченка – це екскурсія до світу запальної української шляхти та   норовливого козацтва, це історії про те, хто був «першою шаблею Речі Посполитої», хто бився із відомим звабником Казановою,   як шляхетські традиції підбурили до повстання в окупованій Москві і, звичайно, до чого тут сармати.









           Івченко В.В.   Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу. 1910-1914 [Текст] : [роман] /   Владислав Івченко. -   [Київ] : Темпора, 2021. - 725 с.
           Після виходу у відставку колишній філер Київського охоронного відділення Іван Карпович Підіпригода купує на зібрані   гроші невеликий хутір Курбани Роменського повіту Полтавської губернії, де збирається вести спокійне життя провінційного   землевласника. Та спокій йому дуже швидко набридає, тож Іван Карпович охоче починає займатися цікавими справами і поступово   стає справжнім приватним детективом.









          Кудрин О. В. Кауфёр из Военного форштата. Одесса-1828 [Текст] : [роман] / Олег Кудрин. - Харьков : Фолио,   2021. - 507 с.
          1828 рік. Росія  - на порозі війни з Туреччиною. І ось в Одесі, прифронтовому місті, відбуваються загадкові події: історія   з багатомільйонним спадком, жандармська інтрига зі змовою «Мережі Величі» і трагічні події навколо улюбленця одеситів –   куафера Люсьєна і його нареченої. Натан Горліс, поліцейський Афанасій Дримов і козак Степан Кочубей в пошуках злочинців.











          Сім'янцев В. І.   Чорні запорожці [Текст] / Валентин Сім’янцев. - Київ : Пропала грамота, 2021. - 464 с.
          Чорні запорожці — один з найлегендарніших підрозділів Армії УНР. Кавалерійські атаки, блискавичні нальоти,   розвідувальні операції та «забави» у ворожих тилах — це все про них. Під ноги їхніх коней лягали і червоні ганчірки   більшовиків, і триколірні білогвардійські. Їхній командир Петро Дяченко став живою легендою української військової звитяги. Тож   зараз у ваших руках спомини одного з чорних запорожців — Валентина Сім’янцева, хлопця з Харківщини, який зі школи втік до   брата на фронти Першої світової, а потім пішов до української армії. Безліч боїв, тиф, полон і втеча, але не до теплої батьківської   хати на Слобожанщині, а через фронт до війська. І зрештою — він став бійцем славнозвісного полку та пройшов з ним увесь   бойовий шлях.







         Шефер Б.   Пес на ім'я Мані або Абетка грошей [Текст] / Бодо Шефер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. - 229 с.
         Кіра знаходить пораненого пса. Виявляється, пес уміє розмовляти! Він відгукується на кличку Мані і знає все про гроші. Дуже скоро Кіра, прислухаючись до порад Мані і сама стає справжнім фінансовим експертом і допомагає іншим правильно розпоряджатися грошима. Книжка фінансового консультанта, письменника і бізнесмена Бодо Шефера вчить дітей правильному ставленню до грошей. Але вона стане у пригоді і дорослим, котрі захочуть прислухатися до порад і зробити своє життя вільним від фінансових клопотів. 







1.  Байрон К.   Любить то, что есть : четыре вопроса, которые изменят вашу жизнь [Текст] / Кетрін Байрон. - Київ : Бомбора : [Форс Україна], 2021. - 396 с.
2.  Золя Е.   Человек-зверь [Текст] : роман / Эмиль Золя. - Киев : Брайт Букс, 2020. - 447 с.
3.  Майдуков С. Г.   Живой товар [Текст] : роман / Сергей Майдуков. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2021. - 251 с.
4.  Мак-Каллоу  К.   Тім [Текст] : роман / Коллін Мак-Каллоу. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 317 с.
5.  Мушкетик Ю.М.   Плацдарм. Жорстоке милосердя [Текст] : романи / Юрій Мушкетик. - Харків : Фоліо, 2019. - 410 с.
6.  Обама М.   Становлення [Текст] / Мішель Обама. - Київ : [Форс Україна], 2019. - 471 с.
7.  Омер М. Глазами жертвы [Текст] / Майк Омер. – Київ : [Форс Україна], 2021. – 411 с.









Коментарі: Залишити коментар
 
X