Слідкуйте за нами

30-11-2021
         Бойко О. О.   Легенди Кременчука в картинах [Текст] : легенди / Оксана Бойко. - Кременчук : Bitart   DESIGN, 2021. - 73 с.
         Книга «Легенди Кременчука в картинах» знайомить нас з історією нашого міста, переданою в народних легендах та   переказах, котрі розкривають місто Кременчук по-новому. У виданні зібрані  20 авторських легенд  про Кременчук та   Крюків, народна пісня «Пливе щука з Кременчука» та оповідь про відому світу українку Едігну. Книгу ілюструють 45   графічних творів художниці Оксани Бойко, що якнайліпше розкривають зміст легенд.










         Ross A. Любов народжується в мовчанні [Текст] : Психологічний роман / Alina Ross. - Миколаїв :   Видавець Торубара В.В., 2021. - 315 с.
         Це сталося спонтанно. Коли літак піднявся в небо, двадцятивосьмирічна Марі з Чикаго навіть не здогадувалася, що   більше не повернеться до колишнього передбачуваного життя: сотні дзвінків і повідомлень щодня, безглузді побачення без   хепі-енду, безсоння і мігрень - як найкращі друзі завжди приходили в парі. Вона, американка з гучним іменем в   літературі, вперше приземлилась в Україні. Без мобільного телефону, з набитою валізою, одне колесо якої залишилося на   курній ґрунтовій дорозі. Що забула Марі в українському селищі? Чому оселилася в покинутому будинку покійного Івана? І,   врешті-решт, як посміла закрутити роман з фермером - завидним холостяком селища? Історія американо-української     любові,  в якій слова втрачають сенс. Історія любові, в якій хтось один повинен відмовитися від колишнього життя:   амбіцій, досягнень і планів.


   





    Коли сніг пахне мандаринками [Текст] : [збірник оповідань]. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 322 с.

        Герої оповідань сучасних українських письменниць і письменників, що увійшли до цього збірника, — підлітки. Іноді у святкову пору вони втрапляють у халепи чи переживають дивні пригоди, часом отримують несподівані дари або сумують через болісні втрати і не розуміють, як увімкнути кнопку «радість» на замовлення. Але врешті-решт найважливіше для кожного з них — зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому — справжня святкова магія.


     









      Кокотюха А.А.   Зламані іграшки [Кн.2]: Київська сищиця [Текст] : роман / Андрій Кокотюха. - Харків :   Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 348 с.

       Рання осінь 1901 року. Безслідно зникає юна донька депутата Думи. Та поліція не може оголосити дівчину в розшук   офіційно. Адже в такому разі розкриється неприємний факт — розбещена юнка задля розваги й грошей приймала клієнтів   у таємному салоні розпусти. Обставини справи змушують поліцейське керівництво звернутися по допомогу до блискучої   сищиці Анни Вольської. Пані детектив дізнається приголомшливе: зникла донька можновладця ще й вербувала дівчат для   подібної «роботи». Здається, Анна от-от наблизиться до розкриття справи. Аж раптом зниклу дівчину знаходять мертвою, з   обличчям, загримованим під ляльку. І це вже не перша жертва вбивці, прозваного Лялькарем. Сліди ведуть до Одеси —   але тепер уже Лялькар полює на Анну. Не ясно, чи правильний слід узяла Анна...




     






       Осійчук О.М.   Абрикосова книгарня [Текст] : роман / Ореста Осійчук. - Київ : Наш формат, 2021. - 239 с.

       Сімейні таємниці та плетива долі крізь століття...
 Марія Фариняк через злидні змушена віддати сина, дев’ятирічного Михайла на виховання родичам покійного чоловіка:   вуйкові Стефану, власникові книгарні, та цьоці Касі, суворій жінці, яка не рада появі чужої дитини в домі. Так починається   історія Міська Фариняка, хлопчика початку ХХ століття, яка дивним чином переплітається з історією Михайла Фариняка,   чоловіка початку ХХІ століття. 
   












   Саліпа О.І.   Теплі історії про справжнє. Як бути щасливим попри все [Текст] : [оповідання] / Ольга Саліпа. - Київ : Брайт Букс, 2021. - 175 с.

        «Теплі історії про справжнє» — про найсвітліше та найсолодше, що є в людському житті: про кохання, яке долає всі перешкоди, про міцну родину, щирість людських душ. Кожне оповідання по-домашньому затишне і трохи казкове, воно наче промовляє: «Світ прекрасний! Життя чудове!» Книжка вчить знаходити своє сонце навіть там, де, здавалося б, суцільна темрява. Усі історії — реальні. І хай трішки прикрашені квітами, ароматами та смаками, але вони точно відбувалися, може, навіть з кимось із ваших сусідів — пригадайте.
 
 









       Золотковська Т.   Таємне життя Рудика [Текст]. - [Харків] : Ранок, [2021]. - 35 с.
       Жила собі кішка. Звали її не Маркіза, не Принцеса — просто Рудик. Кішка-бешкетуха завдавала чимало клопоту всій   родині. Та чи насправді від неї не було жодної користі? Здається, що улюблена справа Рудика — дрімати на траві під   черешнею. Але тільки-но щось трапляється, кішка вже поспішає на допомогу. Справжній супергерой із пухнастою   мордочкою та гострими кігтями! У теплій дотепній історії Таіс Золотковської добро й піклування врешті винагороджуються,   а дружба стає найціннішим подарунком. 


 




     Ішігуро К.   Клара і сонце [Текст] : [роман] / Кадзуо Ішігуро. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. -   306 с.

       Новий роман-антиутопія від автора світових бестселерів, лауреата Букерівської та Нобелівської премій Кадзуо Ішіґуро.   Події книги нам переказує унікальна оповідачка: дівчина-роботка Клара, створена для того, щоб стати штучною   приятелькою дитині, яка обере її у крамниці. Це вишукано ніжна й водночас бездоганно стримана історія про життя у світі,   де панують високі технології, діє новітня класова система, а генетичне редагування — звична річ. Роман немовби   перегукується з попередніми книгами Ішіґуро, бо в ньому автор шукає відповіді на ті самі вічні питання. Чи є в кожному з   нас щось настільки особливе, чого ніяк не відтворити? Чи має в собі дещо неповторне той, кого сконструйовано без серця   і душі? І що означає любити когось іншого — а надто в епоху, коли ми замислюємось про те, чи можемо дізнатися геть   усе про людину за допомогою даних і алгоритмів?


   





       Омер М.   Заживо в темноте [Текст]. - Київ : [Форс Україна], 2021. - 410 c.

       Ніколь приходить до тями і розуміє, що знаходиться у повній темряві, в невеликому замкненому просторі. Її лікті й   коліна впираються в шорсткі дошки. Майже нема повітря. Всі звуки лунають глухо, наче під землею… Вона похована   заживо. Від жаху перехоплює горло, вона нічого не розуміє, крім того, що виходу звідси немає. До дощок над нею   прикріплена маленька інфрачервона камера.Йде пряма Інтернет-трансляція. В цей же час трансляцію дивляться агенти   ФБР. Вони розуміють: з’явився новий серійний маньяк-вбивця.
   













       Береженська Є.   І в пустелі ростуть квіти [Текст]: [роман] / Євгенія Береженська. - Харків : Клуб   Сімейного Дозвілля, 2020. - 284 с.

       У свої сорок два Наталя вповні пізнала гіркий присмак несправедливості. Зґвалтування на власному випускному,   одруження із деспотичним Степаном, втеча, робота нянею на багатія, який просто скористався нею та викинув геть. Душа   перетворилася на пустелю. Аж раптом обставини зіштовхують жінку із загадковою пенсіонеркою пані Олександрою та   глухонімим Андрієм. Здається, Наталине життя починає налагоджуватися. Та минуле повертається: її знаходить син і   повідомляє, що вона — остання надія на рятунок Степана. Тепер від вибору Наталі залежить життя того, хто приніс їй   стільки болю. Яким буде рішення жінки? Як повернеться її життя далі?..


 









1.  Аваков А.Б.   2014. Мгновения харьковской весны [Текст]. - Харьков : Фолио, 2020. - 286 с.
2.  Александер К.   Як будувати на віки. Архітектура поза часом [Текст] / Крістофер Александер; пер. З англ. Миколи Климчука. - Київ : Основи, 2020. - 460 с. 
3.  Бату Д.   Франческа. Володарка офіцерського жетона [Текст] : [хроніки] / Дорж Бату. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 590 с.
4.  Булавин А.А.   Вспомним всех поименно... (украинцы, уроженцы Украины и другие в советской разведке,1918-1991гг.) [Текст] / Александр Булавин. - Киев : Издательский дом "Винниченко", 2019. - 524 с. 
5.  Війна і міф. Невідома Друга світова, 1939-1945[Текст] : [авт.кол. І. Бігун, С. Бутко, В. В'ятрович та ін.; за заг. ред. Олександра Зінченка]. - [Київ] : [Фенікс], [2018]. - 268 с.
6.  Гупало С.Л.   Люди і трафарети[Текст] : [роман] / Сергій Гупало. - Київ : Український письменник, 2018. - 346 с.
7.  Купрієнко О.М. До і після кави[Текст] : [еротична поезія] / Олег Купрієнко. - Хмельницький : Видавець Стасюк Л.С., 2019. - 138 c.
8. Раевская М. Лучшее в моей жизни [Текст] : роман / Марина Раевская. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2021. - 282 с.
9. Рукописна та книжкова спадщина України. Вип.26 : археографічні дослідження унікальних архівних та бібліотечних фондів[Текст] / [гол. ред. Л.І. Буряк], НАН України, Нац. б-ка України ім. В.І.Вернадського, Ін-т рукопису. - Київ : Національна бібліотека України ім. В.І.Вернадського, 2020. - 402 c.
10. Фіалко Н. І.  Ріка життя [Текст] : роман / Ніна Фіалко. - Тернопіль : Богдан, [2019]. - 343 с.
11. Шаповал А.І.  Володимир Миколайович Перетц як вчений-українознавець, дослідник рукописної та книжкової спадщини у світлі епістолярних джерел[Текст] : монографія / Андрій Шаповал. - Київ : НАН України, Нац. б-ка України ім. В.І. Вернадського, 2020. - 596 с.

Коментарі: Залишити коментар
 
X