Слідкуйте за нами

10-06-2021
Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які Центральна міська бібліотека отримала від #український_інститут_книги.

     Вайнер Д. Добре в ліжку [Текст] : роман / Дженніфер Вайнер. – Київ: Vivat, 2019 . – 496 с.

     Кенні — щаслива й успішна жінка, яка має прекрасну роботу, друзів і відданого пса. Незважаючи на пишні форми тіла,   вона має вигляд впевненої в собі леді. Але одного разу Кенні бачить у журналі статтю про любов до великої жінки,   написану  її колишнім бойфрендом Брюсом, і життя її несподівано змінюється. Вона розчаровується в коханцеві, вирішує   схуднути, шукає творчої реалізації й нарешті розуміє, що всі її страхи були марні…














      Вдовиченко Г.К. Найважливіше – наприкінці [Текст] : [роман] / Галина Вдовиченко. – Львів: Вид-во Старого   Лева, 2019. – 336 с.
      Чоловік і жінка у стані війни, перемир’я і розчарування, надії та віри. Тридцять п’ять років разом, дорослі діти, складний   період життя. Той час, коли нарешті варто зрозуміти, що ж насправді єднало й роз’єднувало цих двох. Це книжка про   вміння  прощати і співпереживати, не розмінюватися на дрібниці і бути уважними одне до одного і до себе, цінуючи кожну   мить цього несамовито швидкоплинного життя.











     Грохоля К. Г'юстоне, у нас проблеми [Текст] : [роман] / Катажина Грохоля. – Львів: Вид-во Старого Лева,   2020. – 744 с.
     Життя Єремії годі назвати щасливим та успішним. Щогодини з ним трапляється якась халепа. Він у свої тридцять два   роки — невдаха, безробітний кінооператор, який розійшовся з коханою, проте досі щодня думає про неї. Мати ненав’язливо,   проте постійно втручається у синове життя, а ще материн собака люто його ненавидить. Проблеми — немов кадри у   кінострічці, та змінити сценарій свого життя Єремія зможе лише сам.
     Дотепні пригоди, трохи іронії та кумедних жартів, безліч життєвих ситуацій, коли уже не зрозуміло, чи то сумувати, чи то   реготати — із цією книжкою нудно точно не буде.

 






      Дністровий А. Пацики [Текст] : роман / Анатолій Дністровий. – Київ: Вид-во Жупанського, 2020. – 312 с.
      Ще з часу своєї появи роман «Пацики» одразу здобув культовий статус відвертого літературного свідчення про   буремний  кінець епохи вісімдесятих і початок дев’яностих на руїнах помираючого «совка». Тут є все, що сором’язливо   замовчували тогочасні медіа і що ніколи не звучало на педрадах шкіл, ПТУ чи технікумів: епічні битви «район на район»,   перші кримінальні досвіди, хлопці й дівчата, які, заледве ступивши на поріг своєї юності, змушені вчитися виживати у цьому   жорстокому, майже неконтрольованому хаосі стрімких соціальних і культурних змін, що пророкували близький крах старої   системи.











      Кейн Д.М. Листоноша завжди дзвонить двічі [Текст] : роман / Джеймс М.Кейн. - Київ : Рідна мова, 2020. –   125 с.
      Якою буває любов? Ніжною і жорстокою, безслідною і фатальною, духовною і тілесною. А яка любов у Френка й Кори?   Вони вбили людину — заради кохання, чи будучи злочинцями за своєю природою? Їхні стосунки — це вогонь, жага, кров і   зрада… Це книга, де не має позитивних головних героїв. Перед нами розгортається драма життя. Це справжнісінький   психологічний трилер, який і захоплює і відштовхує одночасно.













      Кінг С. Інститут [Текст] : роман / Стівен Кінг. – Харків: Клуб Домашнього Дозвілля, 2020. – 605 с.
      Тієї ночі почався кошмар. Батьків Люка вбили, а самого хлопця закинули в позашляховик та повезли в невідомому   напрямку. Він приходить до тями в місці, яке називають Інститутом. Таке собі гетто для дещо… незвичайних дітей. Їх   викрадають і тримають тут, наче піддослідних щурів. Директорка місіс Сіґсбі та співробітники цієї зловісної установи   безжально «викачують» з дітей їхні телепатичні й телекінетичні здібності. Нова знайома Люка каже, що звідси неможливо   втекти. Але він має спробувати…












      Лебовіц Д. Солодке життя в Парижі [Текст] / Девід Лебовіц. – Київ: Vіvat, 2019. – 320 с.
      Неймовірна кулінарна подорож французькою столицею разом із всесвітньо відомим кондитером! Девід Лебовіц доводить,   що Франція — це справді інший світ, де своєрідним є все: від правил поведінки до особливостей чоловічого взуття, — і про   це автор пише з притаманним йому надзвичайним гумором. Пориньте в дивовижну атмосферу Парижа, приготувавши страву   принаймні за одним із понад п’ятдесяти оригінальних рецептів відомого кухаря!













      Львів. Кава. Любов [Текст] : збірка / Наталія Гурницька, Галина Вдовиченко, Дара Корній, Вікторія   Гранецька, Ніка Нікалео, Тетяна Белімова та ін. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 272 с.
      Це історії про закоханих та покинутих, про щасливих і тих, хто загубив себе, про романтику та буденність, про жінок і   чоловіків, про тебе й про мене. Деякі з цих оповідань солодкі, як збиті з ваніллю вершки або справжнє кохання. Інші —   гіркі, як свіжозварена кава або спогади про доленосні події нашого недалекого минулого. Треті ще довго залишають по собі   аромат цинамону, мускатного горіха та містичних збігів...












      Львів. Спогади. Кохання [Текст] : збірка / Ніка Нікалео, Алла Рогашко, Тетяна Белімова, Світлана Горбань,   Наталя Лапіна, Тала Владмірова та ін. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 320 с.
      Моменти стають спогадами. Миттєвості — посмішками на світлинах, теплими історіями, які зігрівають серце. Пам’ятаєш,   як усією родиною святкували Різдво у засніженому Львові, присипаному цукровою пудрою снігу? І як ми зустрілися вперше   в  цьому місті? Як шукали затишку і тепла у привітних кав’ярнях? Як цілувалися під дощем? Стільки історій трапилося в   цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду! Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні,   місцеві і приїжджі — тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось   — пристрасне кохання чи здійснення мрії. І найцінніше дещо, про що мріє кожен з нас... 


     







     Львів. Шоколад. Кам'яниці [Текст] : збірка / Тетяна Белімова, Анна Хома, Наталя Лапіна, Наталка Ліщинська,   Алла Рогашко, Любов Долик Світлана та ін.  – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 256 с.

     «Львів. Шоколад. Кам’яниці» — збірка, яка привідкриє таємниці історії творення галицької столиці. Це десять   зворушливих  оповідань від знаних письменниць, овіяні романтикою та чарами міста, де колись цокотіли підковами коні,   шаруділи шатами львівські пані, пливучи по бруківці, а згодом — дзеленчав старий трамвай. Сучасне місто тут   переплітається з давнім, часом упізнаваним, а часом і не дуже, але таким же цікавим і звабливим, як і колись. Каплиця   Боїмів і Чорна кам’яниця, вілла на Хресті й будинок на площі Ринок… Усі вони поволі розкриватимуть вам свої таємниці, про   які, найімовірніше, ви ніколи не чули й навіть не здогадувалися.


     







      Озерна Д. Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя[Текст] / Дарка Озерна. – [Київ]: [Yakaboo   Pablishing], [2020]. – 153 с.

      Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону,   внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Всі тези та висновки базуються на сучасних   наукових даних, медичних рекомендаціях та протоколах діагностики і лікування. Авторка легко і детально пояснює, як   зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні пігулки,   магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. А окрім цього, посібник написаний для і про сучасних українців та     українок, з глибоким розумінням та емпатією до їхніх щоденних викликів.
 


 




     Орвелл Д. Ковток повітря[Текст] : [роман] / Джордж Орвелл. – Київ: Вид-во Жупанського, 2020. – 240 с.

     Криза середнього віку підкрадається раптово і непомітно, а потім раптово виявляється, що більшість років твого   дорослого життя насправді позбавлені будь-якого сенсу, а найщасливіший період заховався у минулому, у твоєму дитинстві,   до якого тобі вже не дістатися і спогади про яке все дужче тебе проймають. Саме так почувається герой роману «Ковток   повітря» коли зрозумів, що в його житті щось не так, а насправді – все. Це спонукає його вирушити в уявну і реальну   мандрівку до світу свого дитинства – єдиного місця, де він колись був щасливий. Звісно ж, подібні подорожі до витоків   колишнього життя і колишньої власної ідентичності майже ніколи не мають успіху. Тим часом світ завис над прірвою нової   великої війни, залишаються лічені місяці колишнього спокійного життя – в небі все частіше пролітають величезні чорні   бомбардувальники, провіщаючи безповоротні, стрімкі і страшні зміни.


   





     Талан С.О. Букет улюблених квітів[Текст] : роман / Світлана Талан. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019.   – 288 с.

     Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму — гарну, тендітну та водночас сильну   жінку… Мами не стало, коли Тамара була зовсім дитиною. Вона досі пам’ятає той жахливий день. Відтоді щороку на могилі   матері з’являється кошик із чудовими ліліями. Тамара марно намагалася дізнатися, від кого він. Так само марно вона прагла   дізнатися правду про батька… У річницю маминої загибелі Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе   знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…



















































Коментарі: Залишити коментар
 
X