Слідкуйте за нами

19-05-2021
Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які Центральна міська бібліотека отримала від #український_інститут_книги.

       Водотика Т.С. Історії успіху. Видатні українські бізнесмени XIXст. [Текст] / Т.С.Водотика. – Харків: Фоліо,   2019. – 235 с.
       Ця книжка про історії людей, вдача та праця яких надихають і сьогодні. Маючи різні освіту й походження, багато   хто з них пішов наперекір долі. Вони були з різних куточків України: Харкова, Херсона, Києва, Одеси, Катеринослава,   Єлисаветграда — заробити можна було всюди, а на історіях побудови бізнес-імперій можна й сьогодні навчатися у таких   підприємців ХІХ ст., як Ізраїль Бродський, брати Роберт і Томас Ельворті, Стефан Кульженко, Олексій Алчевський.   Підприємці нової генерації, що самі себе зробили, змінюючи світ довкола себе, творили не лише промислові підприємства   чи потужні фінансові імперії, а й традиції меценатства та доброчинності, нехай і політично вмотивовані. Особисті історії   покажуть ці масштабні процеси зсередини, допоможуть зрозуміти реальних людей, які помилялися, були слабкими,   обирали негідних партнерів, неправильно оцінювали власні можливості й перспективи. Не всі історії мають щасливий   кінець, але всі вони про віру, успіх, натхнення та спадок. Спадок бізнесменів ХІХ ст. ми бачимо й сьогодні: старі   корпуси фабрик і заводів у Харкові, Києві, Дніпрі. Це їхні музейні колекції й будівлі громадських споруд, які вони   профінансували. Врешті, успіх цих підприємців став успіхом і надбанням України в історичній ретроспективі. Саме тому їх   іменами названо вулиці в різних куточках нашої держави — це повернення після незаслуженого забуття в радянську   добу.


    Гандрі С.Р. Парадокс довголіття. Як залишатися молодим до старості [Текст] / Стівен Р. Гандрі / Джоді Ліппер. – Київ:   book CHEF: [Форс Україна], 2020. – 399 с.
    Наше здоров’я починається з правильної їжі. Адже кишківник — найбільший орган імунного захисту в людському   організмі. Тому в наших інтересах усіляко культивувати внутрішню флору, що складається з мільярдів дружніх бактерій.   Як це ліпше зробити, щоб жити довго й лишатися молодим і здоровим до старості, — підкаже доктор Ґандрі. 
    Упродовж тривалих років він спостерігав незмінну піддослідну Едіт Моррі, яка лише 20 днів не дожила до 106 років.   Саме на основі її гастрономічного здоров’я доктор Ґандрі робить висновки щодо програм харчування, які впливають на   довголіття людини, і наводить рецепти меню, якого варто дотримувати, щоб лишатися при здоров’ї і психічному, й   фізичному на довгі роки.











     Гувер К. Покинь, якщо кохаєш... [Текст] : [роман] / Коллін Гувер. – Київ: Віват, 2018. – 352 с.
     Яскравий і дещо мелодраматичний сюжет роману виявляється вдалою ширмою, за якою поміщено міркування про   актуальні суспільно-психологічні проблеми, одна з яких — насильство в сім’ї. Головна героїня Лілі, прототипом якої   частково постає сама авторка, втрачає батька й знову поринає в спогади про непросте дитинство. Будинок її батьків,   шанованих і пристойних громадян, ніколи не був затишним сімейним гніздечком, адже Лілі з мамою жили в постійному   напруженні через агресивний характер тата. Нарешті дівчина готова ступити на власний шлях і збудувати свою родину.   Однак їй не вдасться знайти спокій, поки вона не здолає всіх тіней минулого й не наважиться розірвати зачароване   коло, сплетене з правди, страху, прощення, нерішучості й любові.


     








      Дашвар Л.  #Галябезголови [Текст] : роман / Люко Дашвар. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. –   400 с.

      Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише   через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та   що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з   пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що   робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..












    Кіз Д. Відверто про Клавдію [Текст] : роман / Деніел Кіз. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 316 с.
    Її звали Клавдія Яско. Колись вона звернулася до Деніела Кіза з проханням написати книжку за її історією… У 1978   році в місті Колумбус, штат Огайо, сталося жорстоке вбивство. Клавдія зізналася, що вбивця — вона. Проте події у її   викладі не відповідають висновкам слідчої групи. Хоча низка подробиць з її вуст вражає точністю: їх міг знати лише той,   хто перебував на місці злочину. Дівчину заарештували, та вбивства продовжилися. Клавдія вперто доводить свою   провину, плутається у свідченнях. Вона має дивну особливість, якої сама не усвідомлює. Ким Клавдія є насправді? І чи є   вона взагалі? Бо все, що відбувається довкола неї, — ілюзія. І чомусь вона стала занадто реальною.













     Кіз Д. Притулок пророцтв [Текст] : роман / Деніел Кіз. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 316 с.
     Насправді зброя не здатна вбити. Поки вона лежить у шухляді чи в арсеналі, це звичайний предмет, такий самий, як   ложка чи ручка. Зброя — лише інструмент. Знаряддям убивства вона стає тільки тоді, коли опиняється в руках вбивці.   Рейвен ніколи й нікому не хотіла завдати шкоди. Але вона — бомба сповільненої дії. Те, що зберігає її пам’ять, здатне   занурити світ у кровопролитну війну. Або врятувати сотні невинних життів. Рейвен — смертельна зброя. Усе залежить від   того, до чиїх рук вона потрапить…














     Корній Д. Зірка для тебе [Текст] : [роман] / Дара Корній. – Київ: Віват, 2019. – 346 с.
     Іноді достатньо подивитись у нічне небо, щоб знайти свою зірку. Сергій зустрічає Зоряну. Або ж так: Лічозір   знаходить свою Зірку. Якийсь містичний зв'язок між ними пробуджує любов, на яку чатують випробування часом,   відстанню і навіть протистояння смерті, що йтиме за ними крок у крок. «Зірка для тебе» — роман про беззастережне   кохання, де вир спогадів майстерно вплітається у сучасність, де чарівна атмосфера Львова просякнута мандрами у часі й   просторі, де віра стає чи не єдиним шансом на спасіння. Це роман про зоряне сяйво, яке сповнює по вінця серця людей.












    Семпл М. Де ти поділась, Бернадетт? [Текст] : роман / Марія Семпл. – Київ: Віват, 2019. – 352 с.
    Бі - дівчинка незвичайна, дуже креативна й розумна для своїх 15 років. Це не дивно, бо її тато — один із   комп’ютерних геніїв компанії «Майкрософт», а мама… Мама — надзвичайно ексцентрична жінка. Назвала доньку   Балакрішна. Замість чепурного будиночка придбала в Сіетлі занедбану будівлю і живе там із родиною. Для вирішення   поточних справ найняла віртуальну помічницю з Індії. За відмінне навчання Бі забажала на Різдво сімейну мандрівку в   Антарктиду, але за два дні до поїздки її мама зникла. То куди поділася Бернадетт? Бі ні перед чим не зупиниться, вона   шукатиме маму всюди...












     Томазов В.В. Родовід. Як знайти своє коріння [Текст] : [альбом] / Валерій Томазов/ - Київ: Мистецтво,   2020. – 80 с.
     Ця книга є своєрідним путівником по лабіринтах людської історії для тих, хто цікавиться своїм родоводом та бажає   знайти своє коріння, відновити генетичний зв’язок із пращурами, пам’ять про яких загубилася у перебігу століть   бурхливого минулого нашої батьківщини.
 Читач зможе зрозуміти, що це за наука — генеалогія, коли вона з’явилася та як розвивалася, що вивчає і чому важлива   для кожного з нас. У книзі надаються рекомендації щодо процесу здійснення родовідного пошуку, характеризуються   джерела, які можуть містити необхідну для дослідника-початківця інформацію про його предків, пропонуються способи   фіксації генеалогічного матеріалу.







     Чапай А. Дивні люди [Текст] : поема (рондель) / Артем Чапай. – Київ: Видавництво 21, 2019. – 304 с.
     Українські вчені відтворили за ДНК неандертальця. Він виростає в секретному інституті, замаскованому під гаражний   кооператив, і лише після досягнення повноліття виходить у великий світ. Через брак життєвого досвіду та особливості   мислення український неандерталець постійно втрапляє у дивні ситуації – а на тутешніх сапієнсів дивиться поглядом   дещо наївного стороннього. Втім, поступово виявляється: все може бути складніше. І це не фантастика. Це, як з іншого   приводу скаже одна з героїнь, «радше трагікомедія».


     










      Шеве У. Суперстудент. Як навчатися легко і з задоволенням, просто змінивши підхід[Текст] : [посібник] /   Улаф Шеве. - [Київ]: КМ-БУКС, [2019]. – 236 с.

      Автор, який від самої молодшої школи не ловив зірок з неба, завдяки своєму унікальному підходу до навчання,   перетворився на суперстудента, який зміг вступити одразу в декілька найкращих університетів світу. У своєму посібнику   він розповідає про всі техніки, які застосовував з таким чудовим результатом: як читати і як запам’ятовувати, як   складати усні й письмові іспити, як підвищити мотивацію і продуктивність, як покращити дисципліну й відповідальність, а   головне — як знаходити в навчанні баланс, щоб отримувати від нього справжнє задоволення! Якщо ви хочете покращити   свої оцінки й стати найкращим студентом, при цьому не жертвуючи своїм вільним часом -  ця книжка саме для вас.








Читайте та насолоджуйтеся! 
Коментарі: Залишити коментар
 
X