Слідкуйте за нами

07-04-2021
     Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які Центральна міська бібліотека отримала від #український_інститут_книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів публічних бібліотек.

  Бату Д. Франческа. Володарка офіцерського жетона [Текст] : [хроніки] / Дорж Бату. – Львів: Видавництво   Старого Лева, 2019. – 590 с.
 Франческа повертається! Командний центр управління польотами НАСА чекає ще більше пригод та викликів. Джорджіо   та Франческа стають героями власної бондіани, разом рятують світ й одне одного, отримують офіцерські звання та   дізнаються, як правильно закручувати гайки.
 Нова книжка Доржа Бату — це невигадані історії про дружбу, любов, толерантність, бійки, афери, спецоперації і навіть   смерть. А також про те, що робота в команді — це не лише вміння добре робити свою справу, а й бути поруч у   потрібний момент.









  Брювер Дж.  Залежний розум. Сигарета, смартфон, токсичні стосунки:  як  формуються шкідливі звички   та  як їх подолати[Текст] /   Джадсон Брювер . - Харків : Vivat, 2018. - 285 с.
 Наші залежності керують нашим життям — чи то йдеться про нав’язливе бажання постійно перевіряти оновлення в   соцмережах, чи про паління, зловживання алкоголем тощо. Чому ж шкідливі звички так важко подолати? Як їх   виявити,  установити причину та, найголовніше, позбутися назавжди?   Автор на цікавих експериментах і дотепних   прикладах пояснює складні психологічні процеси. Завдяки цим знанням ви зможете сконструювати власний   «компас   усвідомленості», який не дозволить залежностям скеровувати вас у протилежний бік від щастя.










  Джей М. Визначні роки. Від 20 до 30. Вмикай на повну та досягай максимуму[Текст] / Мег Джей. – Харків:   Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 239 с.
 Існує міф, що юнакам і дівчатам, яким минуло двадцять, бракує тямущості, щоб цікавитись інформацією, здатною змінити   життя. І міф про те, буцімто тридцять — це нові двадцять і зробити щось у пізнішому віці означає зробити це краще.   Натомість Меґ Джей довела факт, що 80 % доленосних подій відбуваються в житті людини до 35 років. Дві третини   зростання рівня зарплатні припадає на перші десять років кар’єри. До тридцяти років понад половина людей   одружуються, зустрічаються або живуть разом із майбутніми чоловіками чи дружинами. Характер найістотніше змінюється   в період від двадцяти до тридцяти років. До тридцяти років мозок людини завершує свій розвиток. І що тепер робити з   цією інформацією? Саме час дізнатися, як не змарнувати можливості «вирішального десятиріччя»!
     Це реальні історії про реальних жінок і чоловіків. Історії служіння меті і мрії, історії духовного пошуку, а нерідко й   духовного подвигу. Немає секрету щастя і хисту. Немає загадки долі. Є загадка любові. І ці люди все життя розгадували   її. І служили ії - любові до людини, до Бога, до природи, до ремесла, до мистецтва... Люди звичайні і водночас   незвичайні у своїх високих устремліннях.
 Крім того, ця книга є спробою торкнутися таїни тайн, дару, що зветься - Кохання. І як воно осявало життя відомих,   харизматичних людей. Навіть великих кохання робить слабкими і вразливими, позаяк руйнує укріплення, які ми зводимо   довкола своїх сердець. Для одних це пломінець свічі, для інших - рушійна стихія, що перекраює знакову особистість, а з   нею нерідко і хід історії людства.



 Капранов В. В. Паперові солдати[Текст] : роман / Брати Капранови. – Київ: Нора-Друк, 2019. – 222 с.
 Двоє молодих українців зустрічаються у Варшаві 1929 року. Один із них — Білл Титла, син українських емігрантів з США.   Другий — Ніл Хасевич, студент Варшавської академії мистецтв, який у юності втратив ногу і пересувається на протезі.   Згодом перший стає головним мультиплікатором Диснея, а другий – головним художником УПА. Історія ґрунтується на   реальних подіях.














  Кідрук, М.І. Доки світло не згасне назавжди [Текст] : роман / Макс Кідрук. – Харків: Клуб Сімейного   Дозвілля, 2019. – 556 с.
 Ніякі жертви не варті спроб виправити минуле, адже безжальний світ завжди знайде спосіб примусити за них   розплачуватися. Сестри Рута й Індія, попри незвичайні імена, проживають цілком буденні життя: Індія навчається на   лікаря, Рута закінчує одинадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії.   Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося. І саме тоді, коли, здавалося б, із   конфлікту вже не виплутатися, Рута виявляє, що здатна впливати на реальність у снах. Невдовзі в її сновидіннях   з'являються химерні тіні, і що ближче вони підступають, то дужче мерхне світло довкола дівчини. За нестримним   бажанням повернути колишнє життя Рута не помічає, як кожен наступний сон стає дедалі темнішим.









  Кіз Д. Квіти для Елджернона[Текст] : роман / Деніел Кіз. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 302 с.
 Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразово екранізований роман, який здобув   найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує і змушує замислитися... Розумово відсталий Чарлі Гордон   погоджується на ризикований науковий експеримент - понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на   мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід... 












  Корній Д. Місяцівна [Текст] : [роман] / Дара Корній. – Харків: Віват, 2019. – 349 с.
 Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Мама   Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг — лунницю, що багато століть   супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється:   з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину — і вона опритомнює на старому сокальському цвинтарі з кров'ю   під нігтями та присмаком крові в роті. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні,   розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце   темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.











  Сігман М. Таємне життя розуму: як ми мислимо, відчуваємо й вирішуємо [Текст] / Маріано Сігман. – Харків:   Vivat, 2019. – 289 с.
 Сенсаційна подорож у глибини людського інтелекту від світового лідера нейронауки! Написана на основі найновіших   досліджень книжка «Таємне життя розуму» пропонує революційне бачення ролі нейронауки в нашому житті,   розкриваючи  таємничі процеси, що відбуваються в мозку і визначають, як ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо.   За допомогою досягнень фізики, лінгвістики, психології, педагогіки й інших дисциплін він намагається пояснити, чому в   людей, що розмовляють кількома мовами, рідше розвивається деменція, як новонароджені, ще не вміючи говорити,   розрізняють добро і зло, а також як «прочитати» думки пацієнтів у вегетативному стані, розшифровуючи показники   активності їхнього мозку.








  Сінгер, П.В. Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж [Текст] / П.В.  Сінгер / Емерсон Т. Брукінг. –   Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 319 с.
 Facebook — як поле бою, а Instagram — як концентраційний табір вільного часу із «лайками» наглядачами. Сюжет для   кіберпанку? Ні, наше сьогодення. Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п’ять років, щоб провести ґрунтовне   дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному
 світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ
 соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Дональдом Трампом, Росією, Китаєм, США   та багатьма іншими фігурантами онлайн-життя.









  Сермелі, Д. Рибальство : повний довідник [Текст] / Джо Сермелі. – [Київ]: Видавнича група КМ-БУКС,   [2018]. – 256 с.
 Байдуже, досвідчений ви рибалка чи тільки починаєте, у вас неодмінно виникають запитання, пов'язані з тим чи іншим   видом риби: де, чим, коли та яким чином її ловити. Ця книга подає 318 відповідей на їх усі. Джо Сермелі та редактори   журналу Field&Stream, одного з найавторитетніших періодичних видань у США про полювання та рибальство,   розповідають про вибір місця, спорядження та приманок, про тактики і техніки риболовлі, про характер і поведінку   здобичі. Видання містить якісні фотографії та інформативні ілюстрації.










  Стрелекі, Д.П. Кафе на краю світу[Текст] : [бестселер-мотиватор] / Джон П. Стрелекі

 Зупиніться. Поставте на паузу щоденну метушню, вирвіться з її тенет і зазирніть до кафе на краю світу. Розгорніть меню   й придивіться уважніше до останньої сторінки — там ви прочитаєте три запитання, від яких тікали все життя. Чому ви   тут? Чи боїтеся ви смерті? Чи вдоволені ви? Ця книжка допоможе у пошуках відповідей. З нею ви запалите вогонь у   душі, усвідомите, що цінне, а що — марнота, поглянете на життя під іншим кутом зору, незалежно від набутого досвіду.   «Кафе на краю світу» — справжній видавничий феномен, бестселер поза часом, що надихнув мільйони людей у всьому   світі на великі зміни. Чарівна, легка й наснажлива, ця книжка вплине на ваш світогляд і назавжди змінить життя.

 














Коментарі: Залишити коментар
 
X