Слідкуйте за нами

30-03-2021
Гнатко Д. Проклята краса роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,   2020. – 236 с.
      Полтавщина. 30-ті роки ХХ століття. Природа наділила просту сільську дівчину Ганнусю неабиякою красою. Товста чорна коса, світло-блакитні очі в темних віях, дзвінкий сміх… Кожна клітина її тіла дихає звабою та чарівністю. Парубки втрачають голову та ладні на все, щоб оволодіти нею. Однак серед залицяльників юної красуні є й одружені чоловіки... Ганнуся стає винуватицею руйнування чужої родини, а згодом і власної… Чи був у неї вибір? Дуже непроста історія життя сільської красуні на тлі найдраматичніших подій української минувщини: голодомор, сталінські репресії. 













 Добрянський В.В.   Помилка капітана Жеграя : роман / Василь Добрянський. - Харків : Клуб Сімейного   Дозвілля, 2020. - 285 с.

      Травень 1918 року. Капітана поліції Клима Жеграя запрошують на зустріч із гетьманом Павлом Скоропадським. У   штаб-квартирі на сищика чекають сам ясновельможний гетьман та його підлеглі. Вони доручають слідчому розслідувати   три злочини у повітовому місті Радомислі, де з невідомих причин зникають німці. І особисте прохання гетьмана —   розшукати юну дружину його приятеля генерала Савицького. Аврора вийшла з маєтку ясної днини прогулятися й зникла. 
 За розслідування цих справ Климові Жеграю обіцяють посаду начальника розшукового відділу столиці. Він береться за   слідство, бо скучив за справжнім ділом. У Радомислі йому доведеться пережити полон і бій з золотошукачами, гонки і   переслідування, влаштовувати засади і розпалювати нічні багаття для посадки аероплана. Та чи вдасться йому виконати   доручення і чи потрібна йому нова посада?









Кокотюха А.А.   Вигнанець і перевертень : [роман] / Андрій Кокотюха. - Харків : Віват, 2020. - 300 с.
    Зима 1913 року. Колишній київський слідчий, а тепер вигнанець Платон Чечель виконує в Харкові делікатне доручення. На запрошення господарів він приєднується до компанії гостей у їхньому маєтку. Починаються таємничі вбивства — один за одним гинуть гості. Здається, їхні смерті пояснити неможливо, адже загиблих нібито ніщо не повʹязує. Та що насправді криється за блискучим фасадом будинку мільйонерів?
















 Кревська Г.   Монастирські сливи : історичний роман / Ганна Кревська. - Лубни : Лубни, 2020. - 239 с.
     Події роману відбуваються на початку ХХ ст., охоплюючи історію кількох давніх родів с. Мгар та Мгарського Спасо-   Преображенського монастиря 1917-1935 рр. Це - непростий період громадянських протистоянь,колективізації та   Голодомору. Головні герої беруть участь у війнах,
 повстаннях та їх придушеннях, одружуються, народжують дітей і ... вірять,попри все, у щасливий кінець своєї історії.














 Ломикамінь : статті, спогади, документи, інтерв'ю / [упоряд. М.Кульчинський]. - Полтава : [ТОВ "РІК"], 2020.  - 206 с.

     Нове видання ”Ломикамінь” вміщує маловідому статтю Бориса Мартоса ”Загарбання України більшовиками,” документи   визвольної боротьби УПА, вирок окупаційного радянського суду В’ячеславу Чорноволу, спогади Юрія Горліс-Горського,   інтерв’ю з учасниками боротьби з російським агресором.












 Набокова Н.   #От неправильной любви - к настоящей. Исповедь бывшей любовницы. - Київ : [Форс Україна], 2020. - 237 с.

     Коли життя дарує нам «Сюрприз» у вигляді хворобливих та заплутаних ситуацій, ми впадаємо у ступор. І тоді в нас   з’являється вибір: скаржитися і страждати або обернути все, що відбувається на свою користь. Історія, якою Ніка   Набокова ділиться з читачем, - про другий варіант. Ця книга – проста, доступна, зрозуміла розповідь про те, як знайти в   собі сили, як направити свої страждання у правильному напрямку, як знайти себе, зібрати по шматочках і зробити на   цьому ім’я.













 Ротач П.П.   Полтавщина літературна : енциклопедичний біобібліографічний словник : у 3 кн. Кн. 1 : А-Ж. -   Полтава : Дивосвіт, 2020. - 920 с.

    «Полтавщина Літературна» - це унікальний бібліографічний словник, що вражає кількістю зібраного й опрацьованого   матеріалу. Це літературна енциклопедія, робота над якою велася понад 55 років. Охоплює період від XVII століття до   наших днів. До словника увійшли понад 3 тисячі довідок про авторів літературних, публіцистичних, критичних творів,   спогадів, щоденників, перекладів, підручників, навчальних посібників тощо – діячів культури, науки, громадсько-   політичних і релігійних рухів та окремих особистостей, життя яких пов’язане з історичною Полтавщиною. Тут уміщені   відомості з напівзабутих місцевих джерел, на сьогодні малодоступних і рідкісних. Зібраний матеріал засвідчує невичерпне   багатство творчого потенціалу Полтавщини, її вагомий внесок у формування та розвиток української і світової культури.










 Соболевская Н.   Блондинка для босса : роман / Наталья Соболевская. - Харьков : Клуб Семейного Досуга,   2020. - 317 с.

     Олена – молода і успішна дівчина, яка звикла всього досягати своїм трудом. Вона займає крісло директора   престижної  рекламної агенції. Здавалося, можна спочивати на лаврах? Але ні! В агентство призначили нового директора   — Сергія, а Олену понизили на посаді. Але дівчина не збирається покірно терпіти нового босса. У Олени багата фантазія   і вистачає ідей, щоб вижити з агенції  цього самозакоханого піжона. Але відносини з боссом розвиваються не так, як   уявляла собі Олена… 












 Українська ідентичність, писана світлом. Полтавщина другої половини ХIХ - початку ХХ століття. Ч.1. -   Полтава : ТОВ "АСМІ", 2020. - 298 с.

      Серед численних краєзнавчих видань пропонована книга посідає особливе місце. Її основа - це світлини кінця ХІХ-   початку ХХ століття авторства відомих тогочасних фотографів Полтавщини.
      Частина з них - документальні, репортажні, зроблені на вулицях, під час подорожей краєм, інші - це портрети,   зроблені в ательє або на натурі й призначені насамперед для домашнього використання. Проте всі фото приваблюють   високою майстерністю, вмінням достовірно і водночас художньо передати особливості місцевості, зовнішньості та   характери зображених людей. Книга охоплює різні сторони життя Полтавщини: побут (хата, одяг), церковне життя,   самоврядування, транспорт, залізниця, сільське господарство, кустарне виробництво і промисловість.









 Уоллс Д.   Замок из стекла : [роман] / Джаннетт Уоллс. - Київ : Бомбора : [Форс Україна], 2020. - 414 с.
      "Замок из стекла" з впевністю можна назвати сенсацією в сучасній літературі. В цій книзі Уоллс розповідає про своє дитинство і дорослішання в багатодітній і незвичній родині, в якій практикувалися шокуючи методи виховання. Багато років Джаннетт приховувала своє минуле, допоки не зрозуміла, що тільки звільнившись від таємниць і почуття сорому, вона зможе прийняти себе і рухатися далі. 













 Флемінг К.   Говорити легко та невимушено. Як стати приємним співрозмовником. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 239 с.        

      У спілкуванні не існує навички важливішої за так звану бесіду «ні про що». Та чому, коли потрібно розпочати легку, невимушену бесіду з незнайомцем, у нас одразу зникають слова? Так, усі ми любимо слухати. Але не вміємо доладно говорити. Керол Флемінґ допоможе прокачати комунікативні навички. З її допомогою ви навчитеся:  легко починати розмову та елегантно «виходити» з неї;  підтримувати бесіду одразу з декількома співрозмовниками;  надати своїй вимові максимальної привабливості;  стати уважним та цікавим співрозмовником;  завести нові корисні знайомства завдяки комунікативним навичкам. Мистецтво красиво розмовляти — секрет вашого особистого успіху. Усе починається зі слова. Тож нехай це буде легко, невимушено та вишукано!









 1. Гевленко Л.   Пригоди кота Мурчика в Полтаві : [казкова розповідь про місто] / Любов Гевленко, Ганна Грибан. - Полтава : Дивосвіт, 2020. - 71 с.
 2. Голиш Г.М.   Дмитро Лисун : від Гірників до Плешканів : [документальна повість, спогади] / Г.М.Голиш. - Черкаси : Вертикаль, 2020. - 267 с.
 3. Кременчук у жорнах репресій : [монографія] / Сергій Сезін, Лариса Бутко, Вікторія Ширай [та ін.]. - Кременчук : [ПП Щербатих О.В.], 2020. - 197 с.
 4. Лысич В.А.   Листая память : [сборник] / Валентина Лысич. - Кременчук : [ПП Щербатых А.В.], 2020. - 176 с.
 5. Лисич В.О.   Віддзеркалення : переклади / Валентина Лисич. - Кременчук : [ПП Щербатих О.В.], 2020. - 179 с.
 6. Лузіна Л.   Чарівні традиції українок. - Харків : Фоліо, 2020. - 63 с.
 8. Мензатюк З.З.   Таємниця козацької шаблі : пригодницька повість / Зірка Мензатюк. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 156 с.
 9. Місто, з якого почалася війна : [збірка досліджень присвячена проблемі порушень прав людини] / [Є.Бардяк, М.Білякова, Н.Гриценко та ін.]. - [Київ] :       [Б.в.], [2020]. - 251 с.
10. Некипілий В.О.   Історія початку створення музею ковальського мистецтва та алеї кованих фігур в парку "Придніпровський". - Кременчук : [ПП Щербатих О.В.], [2020]. - 54 с.
12. Олкотт Л.М.   Маленькие мужчины : роман / Луиза Мэй Олкотт. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2020. - 316 с.
13. Полякова Т.В.   Две половинки Тайны : [роман] / Татьяна Полякова. - Київ : [Форс Україна], 2020. - 318 с.
14. Сміхотерапія 2020 : [збірка гумору та сатири] / [упоряд. Т.Цибульська]. - Кременчук : ПП Щербатих О.В., 2020. - 206 с.
15. Стівенсон Р.Л. Діамант Раджі: [цикл із чотирьох новел] / Роберт Луїс Стівенсон. – Харків: Фоліо, 2020. – 153 с.
16. Устинова Т.В.   Камея из Ватикана : [роман] / Татьяна Устинова. - Київ : [Форс Україна], 2020. - 318 с.
17. Чужа Ф.О.   Малювання словом : рецензії, відгуки, оповідання / Федір Чужа. - Кременчук : ПП Щербатих О.В., 2020. - 394 с.
18. Ющенко Ю.Ю.   Келих життя : збірка поезій / Юлія Ющенко. - Переяслав-Хмельниц. : [Б.в.], 2020. - 149 с.



Коментарі: Залишити коментар
 
X