Слідкуйте за нами

19-03-2021
 Воробйова А.О.   Мистецтво жити під час хіміотерапії : [артбук] / Альона Воробйова. - Харків : Віват,   2020. - 189 с.
 «Мистецтво жити під час хіміотерапії» — історія боротьби з хворобою й водночас історія пошуку нової радості й   глибоких сенсів, що охопила понад піврічний період життя культурної діячки, арт-директора культурного центру   «ART AREA ДК» Альони Воробйової. У артбуку зафіксовані її роздуми, щоденникові записи, нотатки й щемкі й   відверті розмови з друзями з артсередовища, а також коментарі психотерапевта. Візуальну частину артбуку   становлять фотографії, які розповідають про внутрішні й зовнішні зміни, які сталися з авторкою. 


















 Герої Крут і Полтавщина : збірник / упоряд. О.Пустовгар. - Полтава : Дивосвіт, 2020. - 116 с.
 До книги увійшли короткі оповіді автора-упорядника та найрізноманітніші матеріали, що стосуються подій тих   років, зокрема, стаття кандидата історичних наук Михайла Ковальчука. Один з розділів книги присвячений   "крутянським" віршам, написаним полтавцями.






















 Голик Ю.Ю.   Нескінченність не для слабаків. Книга про менеджерів, які хакнули систему     держуправління. - Харків : Фоліо, 2020. - 285 с.
 Ця книга про менеджерів екстра-класу, які ніколи не прагнули потрапити на держслужбу, але   з  примхи долі стали   управлінцями і змусили систему давати фізично відчутний результат.   Ця книга про кілька тисяч втілених проектів і   про те, як ми це зробили. Це книга про те і   про  тих, у кого вийшло. Ця книга про людей, яким не все одно.




















 Дал Р.   Фантастичний містер Лис : [повість] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-   МА-ГА, [2020]. - 114 с.
«Фантастичний містер Лис» — відома повість Роальда Дала про хитромудрого Лиса, який щовечора крадькома забігає по черзі до трьох противнючих фермерів за харчами для своєї родини. І ось фермери розробили план, як — БАХ! БАХ! БАБАХ! — застрелити містера Лиса. Та коли вони вже думали, що містер Лис ніяк не зможе врятуватися, у нього визрів свій фантастичний план...


















  Дал Р.   Матильда : [роман] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 271 с.
 В 1988 году «Матильду» признали лучшей книгой для детей. В книге использованы рисунки   Квентина Блейка, популярнейшего английского иллюстратора, обладателя множества наград и   известной украинской художницы Евгении Гапчинской. Прекрасная история о талантливой, не   по   годам развитой, одинокой и непонятой ни родителями, ни учителями девочке, решившей   перевоспитать взрослых.





















Данько Н.Л.   Між двома веснами : роман / Ніна Данько. - Кременчук : ПП Щербатих О.В., 2020. - 228 с.
У романі описано історичну долю українських козаків-хуторян за часів радянської влади, колективізації та голодомору. В основу роману лягли спогади свідків, матеріали з документів та архівних даних, які збиралися протягом багатьох років. 















 Дацюк Г.І.   Одна з нас : незагублені історії / Галина Дацюк. - Чернівці : Букрек,   2020. - 239 с.
 «Одна з нас» – унікальне видання, де зібрані історії жінок, що творять інклюзивний   культурний простір України. Нині на фоні глянцевої історії губляться особистості жінок, які   вносять свій унікальний вклад у розвиток української культури, тим більше коли йдеться про   жінок з інвалідністю. Гендерні стереотипи обмежують діяльність жінок певними сферами,   серед  яких «чисто жіночі» професії, певні заняття, домашня робота. Натомість ми маємо   командирок батальйонів у ЗСУ і командирок першої жіночої чоти в ліцеї імені Івана Богуна.   Стереотипи роблять жіночий світ невидимим і непоцінованим. Між тим тисячі жінок (і жінок з   інвалідністю), наших сучасниць, заслуговують на увагу».













 Підмогильний В.П.   Невеличка драма : роман ; Повість без назви : повість /   Валер'ян  Підмогильний. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, [2020]. - 367 с.
 Цей твір — своєрідний психологічний зріз життя людини в Україні в 1920-ті роки. Кажучи   словами відомого літературного критика Ю. Шереха, це твір про двох. Головні герої   уособлюють у собі не тільки чоловіче й жіноче начала, але й різні світогляди, різне бачення   щастя — "щастя розумової величі” і "щастя чуттєвої величі”. Роман читається із захопленням і   спонукає читача до роздумів над природою людини, сенсом життя, суперечностями між   розумом і почуттям, почуттям і обов’язком.

 
















 Пугач О.В.   Славні отамани Полтавщини : національно-визвольна боротьба в 1918-   1932 рр. та сталінсько-більшовицький геноцид і терор в 1929-1938 рр. на території   Полтавського краю / Олекса Пугач, Микола Найда. - Полтава : Полтавський   літератор, 2020. - 641 с.
 Книга «Славні отамани Полтавщини» розповідає про партизансько – повстанський рух козаків   і  селян Полтавського краю в 1918-1932 роках, які віддано і саможертовно боролися проти   німецьких окупантів, російських денікінських військ і московських червоних окупантів та   місцевих безбатченків-зрадників, які пішли на службу до останніх.
















1.   Бондарь А.А.   Во власти магнитного поля. - Киев : [Бизнесполиграф], 2020. - 719 с.
2.   Гранько Г.В.   Сонячна шаль : [поезія] / Геннадій Гранько. - Вінниця : ТОВ "Твори", 2020. - 151 с.
3.   Дал Р.   Відьми : [повість] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 255 с.
4.   Дал Р.   ВДВ (Великий Дружній Велетень) : [повість] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 266 с.
5.   Дал Р.   Чарлі і великий скляний ліфт : [повість] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 268 с.
6.   Дал Р.   Чарлі і шоколадна фабрика : [повість] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 238 с.
7.   Друга світова війна. 1939-1945. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи: [у 3 кн.] Кн.1: Процеси. Діячі. Рефлексії. – Полтава: Полтавський літератор, 2020. – 1497 с.
8.   Коцюбинський М.М.   Тіні забутих предків ; Intermezzo : [повість, новела] / Михайло Коцюбинський. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, [2020]. - 95 с.
9.   Нестайко В.З.   Тореадори з Васюківки : трилогія про пригоди двох друзів / Всеволод Нестайко. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 540 с.
10. Сердюк В.В.   Стежками Флоренії, або Випадок на Ульчиній галявині : значно більше ніж казка / Віктор Сердюк. - Полтава : Дивосвіт, 2020. - 131 с.
11. Снісаренко Н.В.   У дружбі добре жити : вірші для дітей / Надія Снісаренко. - [Гадяч] : [Гадяч], 2020. - 39 с.
12. Франко І.Я.   Сойчине крило ; Украдене щастя : [вибрані твори] / Іван Франко. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, [2020]. - 149 с.
13. Фурса Н.В.   ...ані вирію, ані скиту... : [поезія] / Наталка Фурса. - Полтава : Дивосвіт, 2020. - 201 с.
14. Цибульська Т.В.   Криниця : поезія / Таїсія Цибульська. - Кременчук : [ПП Щербатих О.В.], 2020. - 54 с.
15. Яковенко Т.   Небесний струм : поезія / Таня Яковенко. - Кременчук : ПП Щербатих О.В., 2020. - 222 с.



Коментарі: Залишити коментар
 
X