Слідкуйте за нами

23-02-2021
  Азімов А.  Фундація: Роман / Айзек Азімов. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 220 с.
     Серія романів Айзека Азімова "Фундація", один з шедеврів наукової фантастики, є неперевершеною завдяки   унікальному поєднанню невпинної дії, сміливих ідей і широкомасштабної картини світу. Історія нашого майбутнього   починається з історії Фундації та її найвидатнішого психоісторика - Гарі Селдона.
     Галактична Імперія на шляху до занепаду. Попереду тисячоліття варварства і воєн. Уникнути цього страхіття   неможливо, але є шанс скоротити період руїни. Психоісторик Гарі Селдон знає, як це зробити. Саме він переконує   імператора створити Фундацію - скарбницю надбань людства, з якої розпочнеться народження нової величної імперії.   "План Селдона" спрацьовує, але жага влади і грошей стає перепоною у розвитку суспільства. Чи вдасться наступникам   ученого скерувати рух історії у потрібному напрямку.










  Азімов А.   Фундація та Імперія : роман / Айзек Азімов. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 220 с.
     Керуючись настановами батька-засновника, легендарного психоісторика Гарі Селдона, та використовуючи переваги   науки  й технології, Фундація подолала жадібність і варварство сусідніх войовничих планет. Але тепер вона   мусить   протистояти Імперії, що навіть у передсмертній агонії досі наймогутніша в усій Галактиці. Коли амбітний генерал,   який   вирішив відновити велич Імперії, спрямовує грізний флот на Фундацію, єдиною надією маленької планети науковців
 залишаються пророцтва Гарі Селдона.














  Бату Д.   Моцарт 2.0 : [роман] / Дорж Бату. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 459 с.
     Дорж Бату у книжці «Моцарт 2.0» вигадливо переплітає реальні факти з вигадкою, елементи детективу з   філософськими   роздумами. 
     В епіцентрі подій – Вольфганг Амадеус Моцарт, що опинився у Нью-Йорку ХХІ. Його вражає і дивує усе: метро та   галас, одяг, особливо жіночий, спосіб життя, звички й манери людей та навіть вбиральні тут такі пахучі й красиві, наче   у цісарському палаці. А ще, виявляється, сучасний рояль суттєво відрізняються від звичного Моцартові клавікорду… Та   доведеться пристосовуватися, адже видатному композиторові хоч і випав шанс на нове життя, дещо залишається   незмінним — музика і Моцарт нероздільні.










 Бісс Е.   Імунітет. Правда і міфи про щеплення. - Київ : Наш формат, 2020. - 198 с.
      Вакцинація розділила світ на два табори: одні кажуть, що щеплення вбиває дітей, а другі — що рятує. То хто ж має   рацію? Як вакцинація впливає на імунітет? А санітайзери й антибактеріальне мило? Що буде з вами й рідними, якщо не   вакцинуватиметеся ви? Авторка цієї книжки, Еула Біссс, після народження сина занурилася в імунологію. Вона сміливо   руйнує стереотипи про щеплення, апелює до історії та літератури, вміло пов’язує реальність і міфологію. Прочитавши цю   працю, ви точно знатимете, чи вакцинувати власну дитину. А ще під іншим кутом поглянете на вислів «ахіллесова п’ята»   та історію про Дракулу.












 Беннер К. Дім на краю ночі / Кетрін Беннер. – Київ: Vivat, 2020. – 464 с.
       Доктор Амедео Еспозіто з Флоренції прибуває на острів Кастелламаре в пошуках роботи. Там він знаходить друзів,     сім’ю, дім і своє місце на землі, де час вимірюється щорічним вшановуванням святої Агати, покровительки острова.   Амедео поселяється в закинутому барі «Дім на краю ночі». Хоча тутешні жителі вважають цю будівлю проклятою, одначе   згодом це місце стане серцем острова. Тут народяться четверо дітей Амедео і Піни, а за ними — онуки і правнуки.   Кастелламаре разом із чотирма поколіннями енергійних Еспозіто проживуть бурхливе століття, зазнаючи змін,   принесених  світовими війнами, Великою депресією, фашистським режимом і фінансовою кризою. Змінюються політичні   режими, люди закохуються і зраджують одне одного, і тільки «Дім на краю ночі» стоїть собі в шумі морських хвиль.












 Вербер Б.   Скриня Пандори : роман / Бернар Вербер. - Львів : Terra Incognita, 2020. - 370 с.
     Скільки життів проживає людина? Чи впливають попередні життя на нас теперішніх – на наші характери, вподобання,   страхи? Чи готові ми в буквальному сенсі відчинити двері минулого, опинитись у вирі подій, одного разу вже пережитих?   Над цим у романі «Скриня Пандори» розмірковує культовий французький письменник Бернар Вербер – як завжди, цікаво   і захопливо. Дія відбувається в Парижі. Вчитель історії на уроках руйнує міфи – спростовує факти, увічнені літописцями   на догоду владі і згодом переписувані наступними поколіннями істориків. Одного разу він переживає регресивний гіпноз   і занурюється в минулі життя – так глибоко в минуле, що бачить світ до Великого потопу. Чи вдасться йому врятувати –   якщо не саму Атлантиду, в яку мало хто вірить, то хоч би пам’ять про неї?












 Гуменюк Н.П.   Корона на одну ніч : [роман] / Надія Гуменюк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 316 с.
     Передвоєнна Польща. Неподалік від Варшави, на заміській віллі «Ванесса», відбувся конкурс краси. Увечері на ньому   коронували переможницю, а вранці у готелі «Континенталь» її знайшли мертвою. В газетах — жодної згадки ні про   загадкову смерть дівчини, ні про її тріумфальну перемогу. Хто й чому заблокував інформацію? І хто посягнув на юне   життя? Заздрісна суперниця? Колишній наречений? Дефензива, яка дізналася, хто вона насправді — ця дивовижна   красуня з маленького провінційного волинського містечка?














 Гримич М.В.   Юра : роман / Марина Гримич. - Київ : Нора-Друк, 2020. - 351 с.
      Роман Марини Гримич «Юра» є продовженням роману «Клавка» (2019), який став національним бестселером і   найкращою книгою Форуму видавців 2019 року у жанрі прози.     Київ, 1968 рік, кінець «відлиги». Юра — студент-   фізик,  успішний комсомольський ватажок, перспективний науковець-початківець — потрапляє в лещата непростих   обставин і в пекло власних сумнівів: йому потрібно зробити моральний вибір, а він відчуває, що не готовий до цього.   Адже його життя є своєрідним буфером поміж двома світами, — з одного боку, світом «золотої молоді», дітей секретарів   ЦК КПУ, ЦК ЛКСМУ, КДБ, а з іншого, — світом його мами Клавки, яка є однією з тих безіменних і негероїчних   представників української інтелігенції, що тримають на своїх плечах могутній тил для шістдесятництва.












 Жадан С.В.   Хлібне перемир'я : п'єса / Сергій Жадан. - [Чернівці] : Meridian Czernowitz, 2020. - 126 с. 
        Події п’єси «Хлібне перемир’я» відбуваються влітку 2014 року. Історія однієї смерті поступово перетворюється на     історію   цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних   слів і   трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан. Війна триває, і жодне перемир’я не здатне   загоїти   завданих ран: вони й далі нитимуть, назавжди змінюючи життя людей, які зовсім не збиралися воювати.













 Кавагуті Т.   Доки кава не охолоне : роман / Тосікадзу Кавагуті. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 236 с.
     У цій невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього     гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і… вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з   яким   вас  колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б   на   мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є   умова:  встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне…







         





 Кемерон Б. Обіцянка собаки / Брюс Кемерон. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 384 с .
      Кажуть, усі собаки потрапляють до раю. Особливо такі, як Бейлі. Він прожив чимало життів і нарешті може спочити.   Та Ітан, перший господар Бейлі, знов відправляє його на землю. Врятувати ще одну родину. Виконати свою останню   обіцянку людям. Тут без жертв не обійтися: Бейлі має забути свої попередні життя та втратити спогади про Ітана.   Віддати  найдорожче заради щастя чужої родини. Однак собача любов здатна творити великі дива. І Бейлі готовий до   своєї останньої подорожі.












 Пратчетт Т.   Поштова лихоманка : роман / Террі Пратчетт. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 515 с.
       Засуджений до страти шахрай і пройдисвіт Мокр фон Губперук отримує шанс на нове життя (якщо, звісно, державну   роботу  можна назвати життям) і повинен взятися за відновлення анк-морпоркської пошти. Його обов’язкам генерального   поштмейстера не видно кінця-краю, приміщення пошти по стелю завалене старими листами і притрушене голубиним   послідом, а крім того, це ще й дуже небезпечна посада, адже за останні кілька тижнів четверо його попередників пішли з   життя за нез’ясованих обставин. І все це на фоні успіху монополіста зі зв’язку — семафорної компанії «Великий шлях».   Сам  того не сподіваючись, Губперук застосовує свій авантюрний талант на благо людей (а також ґолемів, ґномів та інших   жителів Дискосвіту), відроджує традиції надсилання листів та відчуває на собі силу слів, які прагнуть бути прочитані.

Коментарі: Залишити коментар
 
X