Слідкуйте за нами

17-02-2021
Шановні користувачі! Центральна міська бібліотека  починає знайомити вас з новими книгами, отриманими від #український_інститут_книги у рамках Програми поповнення фондів публічних бібліотек. 

    Андрухович С. Амадока: роман. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2020. – 832 с.
 Понівечений до невпізнаваности в одній із гарячих точок на Сході України, герой роману «Амадока» тільки   дивом залишився живим. Це сумнівна втіха, оскільки важкі травми призвели до повної втрати пам’яті: чоловік   не  пам’ятає ні свого імені, ні звідки походить, не пригадує жодної близької людини, жодного фрагмента свого   попереднього життя. Таким його і віднаходить жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива: сягати   найглибших пластів забуття і спогадів, поєднувати розрізнені клапті понівеченої свідомості, зшивати докупи   спільну історію.

















      Ахерн, С.   P.S. Я кохаю тебе : [роман] / Сесілія Ахерн. - Київ : Рідна мова, 2020. - 429 с.
 Бестселер прославленої ірландки Сесілії Ахерн «P.S. Я люблю тебе» - сучасна історія про те, як любов виявляється   сильніше смерті. Втративши улюбленого чоловіка, тридцятирічна Голлі Кеннеді впадає у відчай, перестає виходити з   дому, спілкуватися з людьми. І раптом отримує поштою пакет з листами: відкривати їх можна лише по одному на   місяць,   а написані вони тією самою людиною, розставання з якою приносить їй такі страждання. Виявляється,   незадовго до   смерті  він вирішив допомогти їй жити далі. Кожного разу вона з нетерпінням чекає першого числа, щоб   розкрити   черговий конверт і, суворо дотримуючись настанов, зробити ще один крок, який повертає її до життя.












   Бакман, Ф.   Моя бабуся просить їй вибачити : роман / Фредрік Бакман. - Київ : # книголав, 2020.   -    414 с.
  Ельзі – сім, і вона не така, як інші. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона неймовірно шалена – якщо вважати           шаленством, приміром, стояння-на-балконі-й-обстрілювання-перехожих-із-рушниці-для-пейнтболу. А ще бабуся   для Ельзи найкращий – і єдиний  друг. Щоночі Ельза ховається від світу в бабусиних історіях про Країну-     Спросоння та Королівство Міамас, де ніхто не мусить бути «нормальним». Та коли Бабуня помирає й   залишається  жити лише в листах, написаних до тих, перед ким вона відчувала провину, – ось тоді й       починається найбільша Ельзина пригода...















 
  Бердник, Г.   Знаки карпатської магії. Таємниця старого Мольфара. - [Львів] : [Terra Incognita], [2020]. - 222 с. 
 В основу книги лягли розмови зі справжнім непрОстим – мольфаром Нечаєм, доповнені роздумами Громовиці Бердник про карпатське мольфарство як складову світової шаманської традиції.















    
          Дейвіс Н. Європа. Історія. – Київ: Основи, 2018. – 1464 с.
  Книжка видатного англійського історика, професора Університету Лондона і нашого сучасника Нормана Дейвіса   — водночас і стислий, майже конспективний курс європейської історії, і неоціненний, багатющий тезаурус   розмаїтих культурно-історичних знань. Автор поєднав загальні плани (перекази найважливіших історичних   подій)   із деталями (вставками літературних замальовок, анекдотів, маловідомих фактів). На сторінках його   книги сухі   історичні постаті перетворюються на живих людей, разом із якими читач переживає буремні події   європейського   минулого — прадавні й новітні, героїчні й ганебні, смішні й шокуючі.

















     
   

    Забужко О. Планета Полин. –  Київ: Комора, 2020. – 384 с.

   Переможець премії Книга року ВВС — 2020 у номінації  «Есеїстика».У цьому томі зібрано найважливіші есеї     Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно   знаковими  для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. «Жіночі», «чоловічі» й «колективні», всі ці «портрети»   об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв — і цим     виявляє  в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.     
















     Етвуд, М.   Оповідь служниці : роман / Маргарет Етвуд. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020.   -   270 с.
 Когда-то её звали Джун. Она была любящей матерью и женой своего мужа. Но теперь она Фредова —   Служанка,  чей смысл жизни заключается в рождении здорового ребенка для Командора. Она носит красное, а   в  её комнате нет ничего, чем она могла бы принести себе вред, а всё потому что Фредова — одна из   немногих   женщин, сохранивших способность родить. Ужасные условия жизни и отношение к таким, как она,   не смогли   стереть из её памяти некогда светлые дни. А значит, пока она жива, она может бороться...
     















      Етвуд, М.   Заповіти : роман / Маргарет Етвуд. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 347 с.
   У блискучому продовженні «Оповіді служниці» легендарна Марґарет Етвуд відповідає на питання, які         десятиліттями хвилювали читачів. Північна Америка, 15 років потому. Республіка Гілеад утримує свою владу.   Але   жорстокий і ниций режим гниє зсередини. Усі гасла про чистоту і служіння виявилися брудною брехнею.   Лідія —   літня жінка, що пройшла тернистий шлях: від поважної судді у справах сім’ї у старому Гілеаді через   в’язницю й   участь у розправах над невинними до найвищого становища у панівній верхівці. Лідія прагне   знищити режим,   що  зруйнував її життя. І в неї є чимало доказів його злочинності. Вона планує таємно   переправити ці докази до   Канади. Їй мають допомогти двоє дівчат: Агнес із Гілеаду, яка дізнається   приголомшливу правду про свою   справжню матір-Служницю, і Джейд, шістнадцятирічна мешканка Торонто,   яка  виявилася тією самою Крихіткою   Ніколь, про яку розповідали дітям у школі. Три жінки, що наважилися   постати на боротьбу з жорстоким   облудним  режимом. Чи вдасться їм здолати монстра?













       
      Кіпіані В. Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР. – Київ: Віват,       2019. – 688 с.
   Тут зібрано архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми,     спогади   його рідних та друзів. Ознайомившись із наведеними матеріалами, читачі дізнаються про невідомі   факти щодо   життя, ув’язнення та загибелі Стуса, які досі охороняли під грифом «Секретно». Суд і роль   адвоката   Медведчука. Останні роки життя в таборі особливого режиму. Нобелівська премія: чи мав поет шанс   її здобути?   Смерть Василя Стуса: хворе серце, убивство чи самогубство?
     













    Лис В.С.   Обітниця : роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 348 с.
   Хтось дізнався про давній гріх старого Антона Личака, надіслав листа з єдиним реченням: «Час повертати   борг»  - і збурив його спокій. А в сусідки Ольги своя драма: її син закохується в дочку бізнесмена Єгора, і та   відповідає взаємністю, — але юна пара не знає, що насправді вони брат і сестра. Повертається з колонії   Богдан,  засуджений за вбивство, якого не чинив. Його дружина обрала щастя з іншим, а донька й не   підозрює,  що в неї є тато. А ще поруч сестра дружини Віка і дивачка сусідка Алевтина, про яку в Старому   місті   ходять моторошні чутки…  Долі мешканців вулички з символічною назвою Обітниця переплітаються в   тугий   вузол, де свої драми і щемливі стосунки, давні й теперішні почуття. Кожен з них давав свою обітницю.   Та чи   кожен дотримався її крізь час?















 
 
     Матіос М. Букова земля: роман. – Київ: А-ба-ба—га-ла-ма-га, 2019. – 928 с.
 Це пронизлива, глибока і зухвала сага завдовжки у 225 років, пропущена через перехресні історії п’яти родин   різного суспільного рівня і статусу, а також історичних персонажів, так чи інакше пов’язаних з Буковиною.   Землероби, скотарі, воїни, посли і міністри постають повноправними творцями не лише приватної, а й   загальноєвропейської історії. Недаремно авторка означила жанр свого твору як роман-панорама. Географія його   подій простягається від крихітного буковинського хутора Сірук — до Відня, Берліна, Бухареста, Москви і Берна.   А обрамленням цього класичного роману виступає особливий сюжет зі Станиці Луганської літа 2014 року. І як   завжди у книжках Марії Матіос, окремим персонажем є мова з її неповторною лексич­ною розкішшю і   гуцульським чаром.
   












    Михед О.П. "Я змішаю твою кров із вугіллям". Зрозуміти український Схід. - Київ : Наш формат,   2020. - 361 с.
    Наприкінці 2016 року Олександр Михед вирушив у подорож шістьма містами Донецької та Луганської   областей,   досліджуючи тамтешнє життя, а також історії, заховані в архівах. Проте найважливіше для автора —   почути   голоси місцевих жителів. Розкопуючи пласти історії та нашарування міфів, письменник розповідає   дивовижну   історію Сходу, приборкати який намагалися британські й бельгійські інвестори, імперські та   радянські правителі.   Як одна з найстаріших черепах у світі пов’язана із заснуванням Донецька? Якою ціною   дається кожна тонна  видобутого вугілля? І які історії заховано у вільних степах Дикого поля?
















     Морган Е.  Гормони. Розмова про жіноче тіло, приголомшливі факти про критичні дні та про те,     чому нас  треба почути. - [Київ] : SNOWDROP, [2020]. - 262 с.
    Науково-популярна розвідка відомої британської журналістки і психологині Елеонор Морган відкриває перед   читачами       дивовижний і складнющий світ жіночого тіла, а ще не менш дивовижний світ жіночих   переживань  у пошуках самих себе та   свого місця в суспільстві, закони і стереотипи в якому впродовж не   одного тисячоліття створювали чоловіки. Багатий,   непростий і часто контроверсійний матеріал авторці вдалося   викласти максимально доступно, тому книжка стане   незамінним  путівником для будь-якої жінки на шляху до   самопізнання, а для будь-якого чоловіка дороговказом до   якнайкращого розуміння своєї коханої, матері,   сестри, дочки.










     



      Орзел, Ч.   Сніданок з Ейнштейном : екзотична фізика у повсякденному / Чед Орзел. - [Київ] :   [Видавнича група КМ-БУКС], [2020]. - 383 с.
 Надзвичайні фізичні закони, під вплив яких ми щодня потрапляємо та яких не помічаємо й не можемо   пояснити.   Закони, які є універсальними та діють будь-де — як на вашій кухні, так і в найвіддаленіших   куточках Всесвіту.





















      Сенцов О. Другу також варто придбати: роман. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2020. – 560 с.
 Джим Гаррісон, головний герой книжки, господар дому, сидить у вбиральні й гортає майже «підпільні»   журнальчики, його дружина — готує сніданок... Це мав бути звичайний день звичайних людей, та зненацька у   місто розпочинається вторгнення: з глибин космосу, небайдужого до долі людської цивілізації, прилетів... рай. А   хто ж не мріє про щасливий контакт із позаземним розумом і не вірить, що вищий інтелект — однозначно   добрий?



















      Сенцов О. Маркетер: коротка проза. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 376 с.
 «Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега Сенцова. Автор розповідає в ній здебільшого про свої   студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я —   звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування   стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес… 
  


















Коментарі: Залишити коментар
 
X