Слідкуйте за нами

19-02-2018

 

      14 лютого в бібліотеці-філії №4 відбулося чергове засідання Майданчика громадських обговорень з екології.

       Перша частина засідання була присвячена пам’яті О. М. Байрак, яка трагічно загинула 3 лютого 2018 року. Доктор біологічних наук, професор, завідувачка кафедри заповідної справи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління  Олена Миколаївна постійно дбала про розвиток регіональних ландшафтних парків,  доцільність набуття ними статусу національних та про необхідність упорядкування природно-заповідного фонду України. Вона стояла у витоків закладення дендропарку, що знаходиться на території профілакторію «Івушка» оздоровчого комплексу ПАТ «Укртатнафта» що в селі Омельник. Саме її стараннями, разом з іншими екологами, в нашому краї була вибудована сучасна природно-заповідна мережа, прокладені екостежки.

 

       На засіданні Майданчика Г.А. Демьохін, заступник головного інженера ПАТ «Укртатнафта» з питань екологічної безпеки запропонував присвоїти дендропарку в с. Омельник  ім’я   Олени Миколаївни Байрак.  

       Наступним питанням для обговорення був Звіт про науково-дослідну роботу «Наукова еколого-експертна оцінка матеріалів «Екологічна ситуація, що склаласьу районі Північногопромвузла м. Кременчукка, до якого належатьпогтужні підприємства-забруднювачі (ПАТ «Укртатнафта», філія Кременчука ТЕЦ  ПАТ «Полтаваобленерго», ПАТ «КЗТВ», промивально-пропарювальна станція ВП «Вагонне депо Кременчук»  та ін.)

       Згідно Звіту рекомендовано підприємствам Північного промвузла переглянути  перелік і виконання природоохоронних заходів.


       Третім обговорювали питання забруднення питної води в м. Кременчуці, адже переважна більшість джерел децентралізованого водопостачання в місті щодо санітарно-гігієнічних показників перебуває в незадовільному стані через фактично повсюдне бактеріальне і хімічне забруднення ґрунтових вод відходами господарської діяльності.

       Учасники постановили, що наступне засідання Майданчика відбудеться  7 березня 2018 року.

Коментарі: Залишити коментар
 
X