Слідкуйте за нами

11-05-2017

 

Чергові збори громадських об’єднань екологічної громадської ради міста Кременчука та Кременчуцького району відбулися 3 травня 2017 року в бібліотеці-філії № 4 Кременчуцької ЦБС для дорослих.

     Про екологічний контроль над реалізацією виробничих проектів ПАТ «Укртатнафта» доповів присутнім заступник головного інженера з питань екологічної безпеки Г.А.Демьохін. Він надав інформацію щодо виділених підприємством коштів на вирішення питань екології. УТН здійснює моніторинг забруднення підземних вод. Також встановлено нове обладнання для очищення сірки, після якого газ подається вже чистий. Це значно зменшує забруднення повітря.

 


     Г.А.Демьохін детально зупинився на темі будівництва полігону складування твердих побутових відходів (ТПВ). В своїй доповіді він зазначив, що сучасні полігони – це природоохоронні об’єкти, призначені не тільки для складування відходів, а й для кардинальної мінімізації впливу виробничого середовища на довкілля. Новий полігон буде розміщено на землях промислового призначення Північного промвузла, у безпосередній близькості до ПАТ «Укртатнафта». При проектуванні цього об’єкта виконавцем проекту застосовано комплекс будівельних та інженерно-технічних рішень, що спрямовані на зниження промислового навантаження та забезпечення повної екологічної безпеки для задіяної території.

     У ході будівництва буде сформовано пологі схили  та зміцнено їх, проведено рекультивацію існуючого відвалу, використано систему водозниження, застосовано захисно-дренажну систему на території об’єкта. Покриття буде виконано із сучасного високоефективного гідроізоляційного матеріалу – бентомату. Це – геосинтетичні бентонітові мати, що створюють захисний протифільтраційний екран, повністю перешкоджаючи потраплянню фільтрату до ґрунту та ґрунтових вод. Зібрані фільтраційні води будуть повертатися на підприємство і, після очищення, - використовуватися як технічна вода. Розраховано, що термін експлуатації цього полігона – 14 років.


     Г.А.Демьохін надав бібліотеці-філії № 4 примірники газети «Нафтохімік», в якій також друкується інформація про діяльність ПАТ «Укртатнафта», та запевнив, що це періодичне видання буде регулярно надходити до читальної зали, щоб громада вчасно могла ознайомлюватися з його матеріалами.

     Також він подарував бібліотеці-філії № 4 нове видання – путівник дендропарком «Івушка», який підготовлено до 10-річчя створення цього парку. Автор путівника – доктор біологічних наук, професор, член Ради ботанічних садів і дендропарків України Олена Байрак. У виданні надана інформація про історію створення дендропарку, на території якого зібрана унікальна колекція високо декоративних, екзотичних, рідкісних деревних рослин з використанням сучасних принципів ландшафтного будівництва. О.І.Байрак  розмістила в путівнику власні світлини з видами парку, а також його картосхему. 


     Г.А.Демьохін запропонував громаді відвідати дендропарк «Івушка» на організованих екскурсіях.

    На наступні збори громадських об’єднань екологічної громадської ради міста Кременчука та Кременчуцького району, які відбудуться 7 червня,  вирішено запросити головного інженера КЗТУ для доповіді про роботу екологічної служби підприємства. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X