Слідкуйте за нами

11-05-2020
ПОЛОЖЕННЯ
про проведення І (міського) етапу обласного конкурсу «Читання зі знаком якості» 


І. Загальні положення


1.Обласній конкурс «Читання зі знаком якості» серед користувачів районних (міських) централізованих бібліотечних систем, бібліотек сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад області (далі – конкурс) проводиться з ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара та підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації. 

2.Конкурс проводиться з метою: 
—популяризації державної мови, української книги та читання серед молоді за допомогою створення позитивного та соціально корисного Інтернет-контенту; 
—розвитку у юнацтва та молоді вмінь і навичок створення авторських медіапродуктів, обміну досвідом з використанням нових медіатехнологій, спілкування з однолітками-однодумцями та фахівцями у сфері медіа; 
—активізації громадянської позиції та творчої ініціативи юнацтва, впровадження інноваційних форм в роботу книгозбірень області. 


ІІ. Умови участі та порядок проведення конкурсу


1.Міський етап обласного конкурсу організовує і проводить організаційно-методичний відділ ЦМБ, відділ абонементу ЦМБ, відділ читальної зали ЦМБ, юнацький відділ ЦМБ, відділ мистецтв ЦМБ та бібліотеки-філії №1, №2, №3, №4, №5, №6, №7, №8, №9, №10. 

2.Конкурс проводиться в два етапи:
—І (міський) етап обласного конкурсу проводиться з 1 травня 2020 року по 1 вересня 2020 року, під час якого готуються конкурсні роботи та визначаються переможці з числа користувачів бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих; 
—ІІ (обласний) етап –друга половина вересня 2020 року, під  час якого оцінюються конкурсні роботи на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара та визначаються переможці конкурсу.

3.У разі зміни термінів проведення конкурсу дата буде затверджена наказом Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації. 

4.У конкурсі беруть участь молоді користувачі віком від 14 до 21 року. 

5.До конкурсної роботи додається: 
—заповнена заявка учасника в довільній формі, в якій зазначаються відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, вік, домашня адреса із зазначенням поштового індексу та контактного телефону) і бібліотеку (найменування, місце знаходження та прізвище, ім’я, по батькові її керівника, контактний телефон і адреса електронної скриньки); 
—назва медіа продукту; 
—короткий опис роботи та згода учасника на розміщення відеороботи у відеохостингу YouTube. 
—конкурсна робота переможця І (міського) етапу на з анкетою учасника надсилаються до 15 вересня 2020 року за електронною адресою бібліотеки: pobugonchara@ukr.net з поміткою «Конкурс»; 
—у ході проведення конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних». 


ІІІ. Порядок визначення переможців конкурсу


1.Для здійснення  оцінки представлених на конкурс робіт, підбиття підсумків і прийняття рішення про визначення переможців І (міського) етапу створюється журі в складі: 
—Цибульська Таїсія Валентинівна – письменниця, секретар Спілки літераторів Кременчука «СЛАВУТИЧ» (голова журі, за згодою);
—Салікова Оксана Олександрівна – методист 2 категорії організаційно-методичного відділу ЦМБ, секретар журі;
—Майдак Тетяна Олексіївна – в. о. директора ЦБС для дорослих, заступник голови журі; 
—Сизон Наталя Анатоліївна – заступник директора ЦБС для дорослих, член журі; 
—Старкова Вікторія Миколаївна – завідувач організаційно-методичного відділу ЦМБ, член журі; 
—Корнєєва Наталія Валентинівна – бібліотекар 2 категорії ЦМБ, член журі; 
—Рязанова Ліана Павлівна – художник 1 категорії ЦМБ, член журі. 

2.При оцінці конкурсних робіт враховується відповідність таким критеріям: 
—відповідність темі, меті, змісту конкурсу; 
—оригінальність, логічність, послідовність;
—дотримання тривалості роботи (до 5 хвилин).

3.Конкурсна робота повинна бути виконана учасником самостійно (без використанні запозичених презентацій в якості основи для своєї роботи). 

4.Кожен із критеріїв оцінюється за п’ятибальною системою. 

5.Переможцем І (міського) етапу конкурсу визначається учасник конкурсу, робота якого набрала найбільшу кількість балів.



IV. Нагородження переможців конкурсу


1.Переможці І (міського) етапу  обласного конкурсу  нагороджуються дипломом Кременчуцької міської ЦБС для дорослих І, ІІ та ІІІ ступеню.

2.Конкурсні роботи зберігаються у фонді організаційно-методичного відділу ЦМБ.

3.Всі учасники конкурсу нагороджуються подяками Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара.



Коментарі: Залишити коментар
 
X