Слідкуйте за нами

19-02-2019
ПОЛОЖЕННЯ
Про проведення загальносистемного конкурсу професійної майстерності  на кращий  захід щодо формування національної ідентичності  «Від джерел народних»


І.Загальні положення 

1. Загальносистемний конкурс професійної майстерності  на кращий  захід щодо формування національної ідентичності  «Від джерел народних» (далі – конкурс) проводиться з ініціативи методично-організаційного відділу ЦМБ.

2. Конкурс проводиться з метою:
- інформаційного забезпечення процесу визначення, пізнання і осмислення національної ідентичності, залучення до нього жителів міста і користувачів бібліотек, формування основ їх національної самоідентифікації;
- підвищення престижу бібліотек у суспільстві, зміцненню ролі бібліотек у збереженні української національної духовності і культури; 
- прищеплення шанобливого ставлення до української національної культури, мови, історії та традицій, духовних скарбів українського народу;
- підвищення професійної майстерності бібліотечних працівників, удосконалення та пошук нових форм  та засобів масової роботи в сфері народознавства, українознавства та національно-патріотичного виховання;
- активізації  соціокультурної діяльності бібліотек;
- встановлення та подальшого розвитку творчих зв’язків з іншими закладами культури, мистецькими організаціями, діячами культури та мистецтв, громадськими об’єднаннями та активістами в сфері народознавства, українознавства та національно-патріотичного патріотичного виховання.

3. У конкурсі беруть участь відділи обслуговування ЦМБ та бібліотеки-філії Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.

ІІ. Умови участі та порядок проведення конкурсу

1. Конкурс організовує і проводить організаційно-методичний відділ ЦМБ. Участь у конкурсі приймають відділи абонементу, читального залу, юнацький відділ, відділ мистецтв ЦМБ; бібліотеки-філії №1, №2, №3, №4, №5, №6, №7, №8, №9, №10.

2. Оголошення про проведення конкурсу та його результати розміщується на сайті ЦБС для дорослих.

3. Конкурс проводиться в два етапи:
І етап конкурсу  проводиться з 15 лютого по 31 серпня 2019 року, під час якого учасники проводять конкурсні заходи.
ІІ етап  – з 1 вересня по 25 вересня, під час якого  для оцінки журі передаються матеріали, визначені у п.4., та визначаються переможці з числа відділів ЦМБ і бібліотек-філій Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.

4. В конкурсі приймають участь інноваційні заходи відповідної тематики, проведені в 2019 році під час конкурсного періоду, які базуються на оригінальному сценарії. 
Заходи анонсуються в ЗМІ (прес-реліз та афіша в електронній формі заздалегідь подаються в організаційно-методичний відділ ЦМБ для розміщення на сайті ЦБС для дорослих та соцмережі Фейсбук).
Під час проведення конкурсного заходу мають бути присутні члени журі. 
Хід конкурсного заходу супроводжується фото- та відеозйомкою.
Після проведення конкурсного заходу в організаційно-методичний відділ ЦМБ подається текстовий звіт з фото/ відеоматеріалами.
Фото та відео з конкурсних робіт разом з текстовим звітом про проведення розміщуються на відеохостингу YouTube, сайті, блозі та сторінці Фейсбук ЦБС для дорослих.

Для оцінки  конкурсної роботи під час ІІ етапу конкурсу до організаційно-методичного відділу ЦМБ подаються в друкованому вигляді:
- сценарій заходу;
- паспорт масового заходу;
- зразки роздаткової продукції (флаери, буклети, пам’ятки, книжкові закладки тощо); 
 
В електронній формі подаються:
- публікації у засобах масової інформації (посилання, скани статей)
- фото та відео з конкурсного заходу на CD/DVD.

5. У ході проведення конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».


ІІІ. Порядок визначення переможців конкурсу

1. Для здійснення  оцінки представлених на конкурс заходів, підбиття підсумків і прийняття рішення про визначення переможців створюється журі в складі:
- Тур Оксана Миколаївна, доцент кафедри українознавства Кременчуцького Національного університету ім. М.Остроградського, голова журі 
- Воскобійник Ж.Ю., методист ЦМБ, секретар журі
- Майдак Т.О. – в.о. директора Кременчуцької міської ЦБС для дорослих, заступник голови журі
- Сизон Н.А. – заступник директора Кременчуцької міської ЦБС для дорослих, член журі
- Старкова В.М. – завідуюча організаційно-методичним відділом ЦМБ, член журі
- Багмет О.О., бібліотекар 2-ї категорії організаційно-методичного відділу ЦМБ, член журі
- Рязанова Л.П., художник ЦБС для дорослих, член журі

2. При оцінці конкурсних робіт враховується відповідність таким критеріям:
- відповідність меті конкурсу, повнота розкриття  теми;
- творчий підхід до виконання та оригінальність задуму, стильова єдність; 
- практична значущість, можливість використання в інформаційному просторі та в роботі бібліотек;

3. Конкурсні заходи можуть бути проведені учасниками самостійно або з залученням партнерських організацій – інших закладів культури, мистецьких організацій, діячів культури та мистецтв, громадських об’єднань та активістів в сфері народознавства, українознавства та національно-патріотичного виховання молоді, активу бібліотеки.

4. Кожен із критеріїв оцінюється за п’ятибальною системою.
Учасникам можуть бути зараховані додаткові бали за використання  інноваційних форм роботи, новітніх технологій; залучення партнерських організацій та активу бібліотеки до проведення конкурсного заходу; залучення додаткових джерел фінансування.

5. Переможцем конкурсу визначається бібліотека-філія (відділ ЦМБ), чий конкурсний захід набрав найбільшу кількість балів.


ІV. Нагородження переможців конкурсу

1.  Переможці конкурсу  –  бібліотеки-філії (відділи ЦМБ) нагороджуються дипломами Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.

2. Матеріали конкурсних заходів зберігаються у фонді організаційно-методичного відділу ЦМБ.

3. Конкурсні роботи будуть представлені в ЗМІ.

Коментарі: Залишити коментар
 
X