Слідкуйте за нами

09-11-2021
      Віктор Вальд (справжнє прізвище Михайлов) — український письменник, автор історико-пригодницьких книг.   Переможець премії «Коронація слова»-2017, лауреат спеціальної нагороди Андрія Кокотюхи «Золотий пістоль» та   «Альраїд» — за знання культури та побуту мусульманського світу.
      Віктор Михайлов народився 9 листопада 1961 року в Херсоні. Ще школярем серйозно займався історико-краєзнавчою   справою. Після закінчення херсонської школи № 36, вступив та на відмінно закінчив Херсонський індустріальний інститут   (нині - Херсонський національний технічний університет).
      Після служби в армії, Віктор поїхав до міста Рівне, де став працювати на Рівненському льонокомбінаті майстром   ткацького цеху.
      У 90-х роках повернувся до Херсона, займався приватним підприємництвом. На життя Віктор заробляв по-різному:   продавав взуття, був вантажником, працював на заводі "Чумак" на Каховщині, охоронцем супермаркету АТБ.
       Коли в Україні сталася криза і торгівля занепала,  Віктор Михайлов згадав про своє захоплення історією. Перший   його роман «Спарта» вийшов  російською мовою під псевдонімом Віктор Вайльд у видавництві «Освіта України». Через три   роки з’явився роман  «Палач», надрукований видавництвом «Клуб сімейного дозвілля».
       Однак визнання до автора прийшло тільки з третьої спроби. У 2017 році за роман українською мовою «Останній бій   Урус-шайтана» Віктор Вальд отримав головну премію престижного Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», Спеціальну премію від Андрія Кокотюхи «Золотий Пістоль» за найкращий гостросюжетний роман та Спеціальну відзнаку від Всеукраїнської Асоціації «Альраід» за знання мусульманських обрядів, звичаїв та історії.
       Після приголомшливого успіху книги «Останній бій Урус-Шайтана» виникла ідея написати щось у такому ж дусі, але з упізнаваними постатями й героями української історії, створити роман про козацтво та його славні перемоги. Так з’явився роман «Меч Сагайдачного». Як говорить сам автор, своє завдання як письменника він вбачає в популяризації української історії. Тому, працюючи над книгою, він намагався створити захопливу історію про минуле українського народу, яка б сподобалась читачам і показала, що минуле може бути цікавим.
       На сьогодні Віктор Вальд – автор шести  історичних романів: «Останній бій Урус-шайтана», «Меч Сагайдачного», «Спарта» та трилогія «Палач», «Месть палача», «Проклятие палача». «Меч Сагайдачного» тільки-но вийшов друком, а письменник уже працює над новою історією. Наступний роман Віктора Вальда матиме назву «Отаман» і буде присвячений подіям громадянської війни 1917–1922-х років. Сюжет нової книги розгортатиметься в Херсоні та Каховці, де мешкає сам письменник.
       Свої твори Віктор Михайлов підписує літературним псевдонімом – Віктор Вальд. Письменник розповів, як виник цей псевдонім. Сталося це, коли Михайлов готував до друку свій роман «Кат». Українські видавці, щоб зацікавити своїх західних колег, запропонували письменнику придумати для себе псевдонім, який був би привабливим для європейського читача. "Я намагався це зробити, але нічого не виходило, — розповів письменник. — І тоді запропонував видавцям самим придумати мені псевдонім, якщо у них виникла така ідея. Через три дні мені телефонують і кажуть, що є псевдонім. Вони звернули увагу на те, що я у передмові до книги згадав про слова Тараса Шевченка, який з болем писав про зневагу українців до власної історії і зазначав, що ми немов би чекаємо чергового німця, який розповість нам, як ми колись жили. Кажуть: "Ти розповідаєш нам про нашу історію, ось і будеш таким «німцем». Твій псевдонім — Вальд, що німецькою — «ліс».
       Нині прозаїк вирішив повністю зосередитися на творчій роботі. Має замовлення від видавництв на написання книг, свого часу чекають 10 неопублікованих романів.
 
Література:

1.  Вальд В.   Меч Сагайдачного [Текст]: роман / Віктор Вальд. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 381 с.
2.  Вальд В.   Останній бій Урус-шайтана[Текст] : [роман] / Віктор Вальд. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 492 с.
3.  Вальд В.   Палач [Текст]: роман / Виктор Вальд. - Х. : Клуб Семейного Досуга, 2011. - 446 с.
4.  Вальд В.   Проклятие палача [Текст]: [исторический роман] / Виктор Вальд. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 494 с.



Коментарі: Залишити коментар
 
X