Слідкуйте за нами

11-08-2021
«Для того щоб писати для дітей, треба просто бути щасливою людиною...
Адже звідки, як не з себе, можна дістати весь той прекрасний казковий світ,
якого в реальності не існує?!»
Галина Малик

     12 серпня відзначає свій ювілей сучасна українська письменниця, перекладачка, редакторка, громадська   діячка, авторка першого українського новітнього коміксу для дітей (у співавторстві з художником А. Гойдою),   авторка першої української інтерактивної дитячої книги для iPad, член спілки письменників України Галина  Миколаївна Малик.
     Дитячі твори письменниця почала створювати, коли стала мамою. Спочатку писала віршики для своєї доньки   - легкі, з простими, інколи зовсім неочікуваними, сюжетами. Це також вірші-загадки, вірші-підказки,  в яких діти   можуть впізнати себе і своїх друзів.
     Згодом Галина Малик почала писати казкові повісті для дітей. З персонажами цих повістей весь час   трапляються якісь неймовірні пригоди:  то реальні діти потрапляють у казкову країну, а то герої казкових країн   потрапляють у наше реальне життя. Такі історії стали цікавими українським дітлахам і навіть дорослим. В них   вона розважає читачів чудовими історіями та ненав’язливо навчає співчутливості, милосердя, цілеспрямованості   та відповідальності за навколишній світ.
     Найвідоміші її твори — це «Подорож Алі в Країну Чудес», «Злочинці з паралельного світу», «Незвичайні   пригоди Алі в країні Недоладії», «Подорож у королівство сяк-таків», «Пантлик і Фузя», «Пригоди Іванка і Беркутка», «Як ти народився» та ін.
     За твори «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» та «Подорож у королівство сяк-таків» у 1988 році Галині Малик було присуджено премію імені О. Копиленка. Повість була надрукована у радянському часописі для дітей "Міша", який поширювався за кордоном і видавався сімома мовами: англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською і російською.
     А за повість «Злочинці з паралельного світу» Галині Малик було присуджено звання лауреата літературної премії імені Лесі Українки 2003 року.
2005 року вийшли книги казок «Пригоди в зачарованому місті» та «Сміятись заборонено», за які 2007 року Галина Миколаївна була відзначена літературною премією ім. Ф. Потушняка.
     У 2019 році на фестивалі «Азбукове Королівство Магів і Янголів. Країна Драконів» у Музеї книги і друкарства Галина Малик презентувала книжку «Мандри та подвиги лицаря Горчика». За жанром це лицарський роман-дилогія, пародія-буф для дітей.
     Але найцікавіші пригоди її героїв ще попереду.
 
 Книги Галини Малик, які знаходяться в бібліотеці: 

1. Малик Г.М.   Вуйко Йой і Страшна Велика Кука : [повість] / Галина Малик. - Київ : Грані-Т, 2011. - 136 с.
2. Малик Г.М.   Злочинці з паралельного світу-2 : фантастична повість для дітей середнього шкільного віку   / Галина Малик. - Львів : Світ, 2011. - 96 с.
3. Малик Г.М.   Злочинці з паралельного світу : фантастичні повісті / Галина Малик. - Київ : Знання, [2015]. - 203 с.
4. Малик Г.М.   Незвичайні пригоди Алі : повість : у 3 кн. / Галина Малик. - [Київ] : [А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА], [2017]. - 220 с.

















Коментарі: Залишити коментар
 
X