Слідкуйте за нами

28-07-2022
     Немає такого письменника, який не мріяв би про славу. Але іноді вона приходить до нього зовсім не очікувано. Відомий англійський літератор ХХ століття, драматург, романіст  і новеліст, автор пародій Алан Олександер Мілн здобув світове визнання завдяки іграшковому ведмежаткові Вінні-Пухові.
     У 1926 році вийшла перша книга про Вінні-Пуха, а через два роки – друга під назвою «Будинок на Пуховому узліссі». Героїв цих книг знають та люблять діти у всьому світі. За мотивами казок знято мультфільми, а в Лондонському зоопарку навіть стоїть пам'ятник Вінні-Пуху.
     Неймовірна популярність дитячих книг Мілна приглушила його успіхи в інших жанрах. Тим часом Мілн є автором романів, оповідань, віршів та п'єс й  вважав себе серйозним, респектабельним письменником, учнем Герберта Уелса. Він був певен, що правду про себе розповідає в новелах, п'єсах, але не в книжках про Вінні-Пуха. Оповіді про Вінні та його друзів Алан писав не для сина, а «для продажу». І ніколи не читав їх Крістоферові. «Вінні-Пуха» вважав усього лиш заробітчанством. А вийшло, що той став головним у житті Мілна-старшого, зробив його знаменитим. 
     До 140-річчя від дня народження «батька» Вінні-Пуха сектор документів іноземними мовами пропонує переглянути відеовізитівку  письменника  «Алан Мілн  та всі, всі, всі» та познайомитися з літературою мовою оригіналу, яка вже чекає на свого читача за адресою: вул. Європейська, 66/13.
     Приємного перегляду.

Коментарі: Залишити коментар
 
X