Слідкуйте за нами

26-11-2021
 «Письменник пише не тому, що йому хочеться
 сказати що-небудь, а тому, що у нього є що сказати»
Френсіс Скотт Фіцджеральд
   В цьому році виповнюється 125 років з дня народження Френсіса Скотта Фіцджеральда - одного з найяскравіших  представників в iсторiї літератури США,  письменника рідкісного й щедрого таланту. Його коротке, схоже на шлях комети, життя виявилося сповненим блиску слави, гучних та екстравагантних витівок та непередаваної гіркоти. Нерідко цю долю називають «американською мрією, яка насправді виявилася американською трагедією».  
     Письменник прожив лише 44 роки, а його творча діяльність тривала близько 20 років й залишила яскравий відбиток в літературі часів так званого «втраченого покоління» Америки.  Багато творів Фіцджеральда автобіографічні й увійшли в золотий фонд класичної американської літератури.
    Сектор документів іноземними мовами пропонує вам переглянути  віртуальну книжкову виставку «Великий Фіцджеральд» й  відкрити для себе письменника, який став справжньою зіркою глянцю й гламуру, але вважав себе невдахою.
    А щоб прочитати твори Френсіса Скотта Фіцджеральда  мовою оригіналу – завітайте до сектору документів іноземними мовами КМПБ.           
                                                       

Коментарі: Залишити коментар
 
X