Слідкуйте за нами

30-10-2020

 

Історія цього свята  почалася багато століть тому на землях сучасної Великої Британії та північної Франції.

За давнім повір’ям,  в ніч на на 1 листопада стираються всі межі, відкриваються двері в потойбічний світ. І  вся темна сила виходить зі свого  пекельного царства… Тож, аби умилостивити злих духів,  стародавні друїди розпалювали багаття і приносили   жертви, а вранці  роздавали всім бажаючим жаринки, як вірний спосіб не тільки обігріти будинок, але і захиститися  від всілякої нечисті.

У наш час вважається, що свято Хеллоуїн символізує собою перемогу життя над смертю, у зв'язку з цим люди і переодягаються в моторошні костюми, щоб самим налякати злих духів, показати всім виглядом, що зовсім їх не бояться.

Бібліотека-філія №2 також долучилася до свята  Хеллоуїну маскарадною містерією «Гостини у Відьмулі», завітавши 29 жовтня до затишного будиночку тітоньки Відьмулі саме в той час, коли трохи ексцентрична господиня завершувала останні приготування та озвучувала свої плани на вечір з урахуванням  протиепідемічних заходів, але нудьгувати точно не збиралася.

Її усамітненість порушив неочікуваний візит племінничків-скелетиків, які шукали в неї прихистку від наполегливих потуг їхньої матусі-відьмочки  змусити дітей читати!!!

Винахідлива Відьмуля, поєднавши приємне з корисним, залучила скелетиків до виготовлення оригінального хеловінського печива і  пригостила «маринованими павучками», «свіженькими муміями» та «солоденькими привидами».

Тим часом, матуся –відьмочка, за ненав′язливою допомогою господині, відшукала шлях до будиночку, де щасливі скелетики відпочивали після смачної вечері. І ось «пітаніє» для них змінилося на «воспітаніє», читати таки довелося!!!

Тож не забувайте – друга бібліотека-філія  слідкує за Вами!)).   Ми чекаємо на Вас і завжди готові допомогти з вибором літератури найрізноманітніших напрямків -  від магії до кулінарії!

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X