Слідкуйте за нами

26-10-2020

 

Важко переоцінити вплив театру  на формування особистості, творця, громадянина, його світогляду, моралі, на проблеми комунікаціі та  виховання. Досвід роботи "Театральної вітальні", яка діє в бібліотеці-філії №2, показує, що театр  займає особливе місце в системі формування цінностей, вчить чутливіше сприймати навколишній світ, спонукає  думати,  відчувати, пізнавати.

Аби зацікавити читачів вивчати історію рідного краю, знайомитися з  непересічними особистостями та визначними місцями  своєї малої батьківщини, 22 жовтня бібліотека-філія №2 організувала театральне знайомство «Творча майстерня майстра Пилочки»,  до участі в якому приєдналися наші  юні користувачі.

Хлопчики ознайомилися з найпоширенішою версією про походження назви «Кременчук», захоплено будували паперовий макет  фортеці, з якої століття тому починалася історія рідного міста. Допомагав порадами та керував процесом ляльковий персонаж - знаний фахівець своєї справи, відомий будівельник – майстер Пилочка.

По завершенні, за пропозицією майстра, юні будівельники склали пазл і поєднали дві частини  фортеці в одну, скріпивши їх паперовим місточком, як правобережну і лівобережну частини нашого міста поєднує Крюківський міст, який саме і є візитівкою Кременчука.

 Це невеличке театралізоване дійство  зробило процес цікавішим та яскравішим, а ігрова форма полегшила дітям сприйняття інформації,  спонукала до подальшого пізнання історії рідного краю.

На  поличках нашої бібліотеки  на  всіх, кого цікавить історія та культура  свого краю, чекають багато різноманітних  видань, які допоможуть поглибити знання,  познайомитися з  цікавими людьми  та визначними місцями  рідного Кременчука та Полтавщини. Чекаємо зустрічі!

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X