Слідкуйте за нами

25-11-2020
Іванцова Людмила Петрівна — українська письменниця, перекладач, журналіст та педагог.
Народилася 27 листопада 1960 року в Києві. За освітою викладач французької та російської мов (закінчила Київський педагогічний інститут, нині Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова), викладала французьку в школі, Ліцеї туризму, Інституті туризму Федерації Профспілок України. Пізніше створила власні курси іноземних мов, потім круто змінила своє життя, зайнявшись нерухомістю, дизайном інтер'єрів, петриківським розписом, фотографією, а зрештою — літературною творчістю. 
Почала писати у зрілому віці. Вона – автор оповідань, повістей, статей та віршів, опублікованих в літературних журналах України, Росії, Естонії, Німеччини, Ізраїлю та Нової Зеландії, а також автор романів, які видано українською та російською мовами. Останні роки займається професійною літературною діяльністю.
Роман «Родовий відмінок» отримав номінацію «Вибір видавців» у літературному конкурсі «Коронація слова – 2009». Спеціальні відзнаки «Коронації слова» одержала в 2010 та 2011 роках. Роман «Гра в паралельне читання» увійшов у трійку творів-переможців цього ж конкурсу в 2012 році. Її твори були відзначені у рейтингах «Книга року Бі-бі-сі» та «Книга року журналу "Кореспондент”». У 2012 році нагороджена відзнакою «Золотий письменник України». В лютому 2013 за рейтингом журналу «Фокус» посіла четверте місце в рейтингу 30 найуспішніших письменників України.
Наразі автор має у творчому доробку сім романів, книгу-повість для підлітків про спортсменів «Заради мрії», участь у трьох збірках-антологіях сучасних авторів, переклад роману парижанки Дельфін де Віган «Підземні години». 
Те, що вона була викладачкою французької, відбивається й на творах Іванцової - вже другий її роман «Вітражі» має французькі теми і пов'язує Україну та Францію. "Вітражі" й написані, як вітражі: кілька історій різних людей переплітаються в одну. У романі ми стежимо за життям двох жінок, які студентками жили разом, і не лише в тому сенсі, що ділили кімнату. Вирісши, вони втрачають контакт одна з одною, але постійно думають: що б у такій ситуації зробила інша?..
Книга має і ще дві історії - французької письменниці Франсуази Саган, роман якої все ніяк не візьметься перекладати головна героїня Поліна, і бабусі самої Поліни - француженки Ніколь, що її закинула доля на Чернігівщину. Письменниця іще раз довела, що наше життя, як вітражі, - "зібране з неправильних різнокольорових шматочків скла, котрі врешті-решт утворюють єдину картину", що так і зветься - життя?.. 
Романи Міли Іванцової містять усі ознаки бестселлеру: інтригуючі вигини, звивини сюжету, любовні пригоди, алкоголь, наркотики, бісексульні стосунки подруг і ще багато чого іншого. Іванцова зберігає природність свого авторського егоїзму й безапеляційності. Розум, поетична фантазія, знання літератури й культури, зокрема, Франції,  дозволяють її уяві  творити світ незаперечно цікавий, без перебільшення, на всі смаки. І не випадково, адже вони позитивні й життєрадісні, і в текстах намагається не зраджувати легкості, позитиву, світлу, несподіваному, проте, хепі-енду. Та, напевне, найголовніше — у них цікаві історії людей, щоправда, часто з детективними нюансами і творчо додуманими сюжетними колізіями.
Міла Іванцова – активна громадська діячка, багатогранна творча особистість. Створила соціальний проект «100 книжок для сільської бібліотеки», метою якого є наповнення сільських бібліотек сучасною українською та зарубіжною літературою. Була активісткою безпрецедентної «Бібліотеки Майдану» під час Революції гідності, також створила цілу серію авторських розписних шоломів. Позитивістка. Оптимістка. Патріотка. Полюбляє саджати дерева та квіти, збирає колекцію старовинних чавунних прасок і відтворює оригінальні картини на сканері за власною технологією, малює по склу та олійними фарбами, любить цікавих креативних людей.
Міла Іванцова пише для звичайних людей. Читачі називають твори Міли Іванцової «терапевтичною прозою», кажуть, що від них на душі стає легше. Філософія авторки – триматися позитиву попри все, рухатися вперед і не озлоблюватися на людей та світ.
 « Скільки читачів — стільки й смаків!  Але я знаю, що МІЙ читач існує, і що він чекає на нові твори. Я з великою повагою ставлюсь до моїх читачів і пишу не без думки про них. Я не можу собі дозволити «гнати пургу» та лоскотати читача, щоби штучно повеселити його чи «заробити бали». Так само я відчуваю відповідальність і за те, щоб по прочитанні моїх творів читач не зневірився в  житті, в людях, сам не впав у депресію, бо ще невідомо, в яку мить моя книжка потрапить до нього в руки.
Я щира з читачами і дуже їм вдячна за приділений на читання моїх книжок час, за співпереживання, за роздуми та відгуки, які інколи мене просто вражають. Це велика радість, коли ти знаходиш співзвучність в душі читача…»


Література:
1.  Жити - пити : [збірка оповідань]. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 320 с.
2.  Іванцова,, М. Вітражі : роман / Міла Іванцова. - К. : Нора-Друк, 2010. - 205 с.
3. Іванцова, М. Гра в паралельне читання : [роман] / Міла Іванцова. – Х
4. Іванцова, М. Живі книги : роман / Міла Іванцова. - Х. : Клуб Сіммейного Дозвілля, 2013. - 320 с.
5. Іванцова, М. Ключі від ліфта : [роман] / Міла Іванцова. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2012. - 288 с.
6. Іванцова, М. Моя бабуся спала з Саган : [роман] / Міла Іванцова. - [Київ] : КМ-Букс, [2017]. - 204 с.
7. Іванцова, М. Родовий відмінок : роман / Міла Іванцова. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2018. - 229 с.
8. Іванцова,, М. Сердечна терапія : роман / Міла Іванцова. - Х : Книжковий Клуб"Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. - 288 с.
9. Іванцова, М. Теплі історії про радість і сум : [збірка] / Міла Іванцова. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 131 с.
10. Іванцова, М. Я тут живу : [роман] / Міла Іванцова. - [Київ] : КМ-Букс, [2016]. - 398 с.
11. Корній, Д. Поруч з тобою : збірка / Дара Корній, Наталка Доляк, Міла Іванцова. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 223 с.
12. Пазли нашого буття : [оповідання] / [відп. ред. Міла Іванцова]. - [Київ] : Редакція Міли Іванцової : [Видавнича група КМ-Букс], [2016]. - 302 с.
13. Капустянська, Н. Міла Іванцова: Нічого містичного у тому, що філолог став письменником // Україна молода. - 2018. - 21 грудня (№ 140). - С. 14
14. Шелест, Н. Підбито підсумки першого Всеукраїнського літературного конкурсу прозових україномовних видань DNIPRO-BOOK-FEST // Літературна Україна. - 2018. - № 33. - С.3


Інтернет-ресурс:
1. Зіркові гості. Міла Іванцова - Публічні Бібліотеки Солом ...[Електронний ресурс].- Режим доступу:http://soloma.libraries.kiev.ua › zirkovi-gosti-mila-ivancova-2
2. Міла Іванцова, письменниця: Нічого містичного у тому, що ...[Електронний ресурс].- Режим доступу: http://rozmova.wordpress.com › 2018/12/29 › mila-ivantsova
3. Міла Іванцова: «Бажаю всім авторам знайти своїх читачів ...[Електронний ресурс].- Режим доступу:http://granetska.net.ua › Діалоги







Коментарі: Залишити коментар
 
X