Слідкуйте за нами

19-08-2020

Владислав Віногоров (справжнє ім'я Владислав Олександрович Рябенко) — український письменник, який працює в жанрі наукової фантастики, пише російською мовою.

Народився 23 серпня 1970 року в м Рівне в сім'ї викладачів. У 1986 разом з батьками переїхав до Харкова. В 1987 році вступив до Харківського політехнічного інституту на факультет енергомашинобудування. Після закінчення його в 1993 році поступив на роботу за фахом в інститут «Укргідропроект».

 

Ще під час навчання захопився комп'ютерами і тому через рік пішов на "вільні хліба". Займався практично всім, що стосується комп'ютера: від набору тексту до роботи системного адміністратора. Коло інтересів не обмежується тільки комп'ютерами, тому були і розкопки в Херсонесі, і походи по горах з рюкзаком, цікавиться філателією.

 

Фантастикою захоплюватися почав з дитинства, тоді ж спробував писати. Його твори адресовані підростаючому поколінню, якому цікаві пригоди, забавні пригоди героїв. Все це є в творах «Вільному - воля», «Порятунок - рай», «Повстанець», але поряд з цим показано розвиток «машинної» цивілізації, а часом і руйнівну дію технічного прогресу на особистість.

 

Крім романів, опублікував ряд фантастичних оповідань і повістей. Повість «Бестіарії» створив у співавторстві з Б. В. Успенським.

Все інше про письменника можна дізнатися з його книг, які розкривають внутрішній світ найбільш повно з його точки зору.

Література:

1. Виногоров, В. Повстанец : Фантастический роман. - М.:АСТ,Люкс, 2005. - 350с

 Інтернет-ресурс:

 1. Биография и книги автора Виногоров Владислав [Електронний ресурс].- Режим доступу: http://www.rulit.me › authors › vino...

2. Віногоров Владислав — Вікіпедія [Електронний ресурс].- Режим доступу: http:// uk.wikipedia.org › wiki › Віногоров Владислав

Коментарі: Залишити коментар
 
X