Слідкуйте за нами

26-06-2020
   


Марина Єщенко- поет, прозаїк, літературознавець, перекладач, публіцист, редактор, у вільний час - бібліотекар,  За місцем проживання та роботи – киянка, за характером – полтавчанка. Лауреат і дипломант всеукраїнських літературних конкурсів та премій. Автор книг «Поговори зі мною», «життЯ моЄ», «Бібліотекарки не виходять заміж» 
   Авторка родом з Полтавщини (народилася в селі Великий Кобелячок Новосанжарського району). Писати почала ще в школі. Закінчила магістратуру Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Літературна творчість». Марина Єщенко працювала бібліотекаркою читального залу періодики у Науковій бібліотеці імені М. Максимовича. Наразі працює старшою лаборанткою у Центрі літературної творчості Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка.
   Поезії й проза опубліковані у понад 50 журналах і альманахах, у 20 газетах районного, обласного і всеукраїнського значення. У 2017 році виграла грант президента України і видала пригодницьку повість «Бібліотекарки не виходять заміж». 
   



Чи багато ви знаєте літературних творів про бібліотеку та бібліотекарів?  А тому пропонуємо вашій увазі незвичну пригодницьку повість «Бібліотекарки не виходять заміж».

 

   Величезні зали-склепи. Суворі бібліотекарки в пухових хустках, мов цербери, сумлінно стежать, щоб ніхто не порушував тишу. Змінюються епохи, цивілізація по спіралі рухається за визначеною траєкторією, і тільки в бібліотеці нічого століттями не змінюється. Так може здаватися читачеві, який ні разу не порушував правила, не загинав сторінку в книжці, не засинав на лавочці в коридорі. Бо якщо заглянути за ширму, раптом виявиться, що бібліотекарки закохуються, встрягають у пригоди, конкурують за читача, вигадують небилиці одна про одну. І навіть інколи ламають ребра. Своєму директорові. Молодому і хтивому. Але що таке одне зламане ребро порівняно з тим, що трапиться з усіма іншими бібліотекарями цієї диво-установи! . От якраз про ненудні пригоди бібліотекарів і йтиметься у цій книзі.
Оповідь ведеться від імені директора бібліотеки, який всі події у бібліотеці описує у соковитих подробицях.

Інтерне-ресурс:
1. Бібліотекарки виходять заміж – Уикенд[Електронний ресурс].- Режим доступу:http://project.weekend.today › eschenko
2. Чи виходять бібліотекарки заміж: Марина Єщенко ...[Електронний ресурс].- Режим доступу: http://litakcent.com › 2018/05/08 › chi-vihodyat-bibliotekark...
Коментарі: Залишити коментар
 
X