Слідкуйте за нами

25-05-2020
Анна Коршунова –  українська письменниця, поетеса, публіцист, автор лібрето для дитячих музичних п’єс, дійсний член Національної спілки письменників України, 
Анна Коршунова (Шевченко Ганна Євгенівна) народилася 29 травня 1970 року в місті Кіровоград. Дитинство промайнуло у бабусі на Полтавщині.
Закінчила Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка, аспірантуру за спеціальністю «Фізична географія, геофізика і геохімія ландшафтів», кандидат географічних наук. 
У 33 роки потрапила в журналістику. Була заступником головного редактора газети «Ярмарок». З 2009 року працює в Сумській обласній гімназії для талановитих та творчо-обдарованих дітей. Є шеф-редактором шкільної газети «Кебета», а також викладає курс «Основи медіаграмотності». Експериментує і втілює в шкільне життя цікаві проекти, одним з яких стала газета для молодших школярів «4-й горобець». 
З третього класу маленька Аня почала складати казки та вигадувати цікаві історії, але тоді вона навіть не думала, що у майбутньому це захоплення переросте у щось більше. Книга в сім’ї Анни Коршунової займає почесне місце. Після того, як народні казки та класична художня література була ретельно перечитана, Анна зіштовхнулась з проблемою у виборі якісної художньої літератури для дітей. Старший син запропонував мамі написати казку власноруч, з того все і почалось. Писала багато, але виключно для сімейного користування. Лише щасливий випадок підштовхнув її надіслати  власні твори до видавництва. Казками зацікавилось Харківське видавництво «Синтекс». У 2010 р. виходить друком перша книга «Фроська – кімнатна фея», а вже через рік, у 2011р. з’являється наступна - «Справжні друзі». 
 Авторка  переможець (гран-прі) літературного конкурсу «Просто так» у номінації «Література для дітей», лауреат літературного конкурсу «Коронація слова 2012», дипломант І Корнійчуковського конкурсу (2013), переможець літературного конкурсу «Коронація слова 2015» у номінації «Прозові твори для дітей», здобула спеціальну премію «Вибір дітей» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2015», переможниця у номінації «Дитяча книга року ВВС-2017» за книгу «Комп і компанія» (2017).
Автор книг «Фроська – кімнатна фея», «Справжні друзі»,»Пригоди лицаря Морквицаря і принцеси Картоплеси», «Разом веселіше», «Паровозик Пузя», дитячих віршів та ін. Автор численних лібрето для дитячих музичних п’єс.
Ще одне захоплення Анни – ляльки ручної роботи, серед яких – кінь, ельфи та різноманітні кімнатні феї – ванільна, імбирна, садові, пташниця. У кожної феї є червоне сердечко – за словами майстрині, вона  не шиє їх, а матеріалізує.
У  книжці«Комп і компанія»  насправді дуже багато чого написано для дорослих. «…Мені хотілося донести до батьків, що якщо ти думаєш, що в твоєї дитини немає проблем — це означає, що ти поганий батько чи мати. Що ти просто не в курсі. Адже в підлітковому віці дитина вперше переживає багато надзвичайно важливих речей. Батькам треба згадати себе в дитинстві й говорити з дитиною на рівних. ..» «… я взагалі не ставила перед собою завдання відлучити дітей від комп’ютера.  Узагалі в цій історії дуже багато чого з мого життя. ..Крім того, в книжці багато списано з моїх дітей та їхніх друзів. А село з книжки — це те, де живе моя мама в Полтавській області…»
Герої її книг народжуються з дитячих спогадів та особистого досвіду, вигадок дітей та їхніх друзів.
Як поталанило Сумщині мати таку обдаровану і світлу особу як Анна Коршунова. Людину, яка дивиться на світ очима дитини, знаходить прекрасне у простому, робить буденне казкою…
Мудра, щира та гармонійна українка Анна Коршунова впевнена, що навколо себе потрібно обов’язково створювати кожного дня позитивну атмосферу. Вона не женеться за успіхом. Для неї головне – це її дії, які роблять світ кращим! 

Література:
1. Устиловська І. Не масова і не елітарна: премію Книга року ВВС отримала збірка новел / І. Устиловська // Україна молода. - 2017. - 20 груд. - С. 13.
2. Федорина А. «Хрещена» феї Фроськи / А. Федорина // Україна молода. – 2013. – 23 січ. – С. 11.

Інтернет-ресурс:
1. Анна Коршунова — Вікіпедія9   [Електронний ресурс] ,- Режим доступу: uk.wikipedia.org › wiki › Анн...
2. Анна Коршунова стала «Послом Миру» | Business Woman[Електронний ресурс].- Режим доступу: businesswoman.org.ua › анна-...
3. Письменниця та вчителька Анна Коршунова: Від ...[Електронний ресурс] .- Режим доступу: ms.detector.media › post › 20...



Коментарі: Залишити коментар
 
X