Слідкуйте за нами

02-04-2020
Сергій Батурин – член Національної спілки письменників України, член Асоціації українських письменників, прозаїк, публіцист, лауреат низки літературних премій.
Сергій Батурин народився 4 квітня 1960 р. в Києві. Закінчив філологічний факультет Київського державного педагогічного інституту ім. О. М. Горького 1981 р. Працював учителем у Києві, служив у лавах Збройних Сил.  Був охоронцем, підприємцем, менеджером у міжнародному фонді.
З 2007  по 2012 р.— відповідальний секретар Київської організації Національної спілки письменників України. 
Найбільше захоплення письменника – історія. Можливо, тому він інколи передбачає події, які відбуваються у майбутньому.  
Член Національної Спілки письменників України. Член Асоціації українських письменників. З 2011 р. по 2017 р. — член Координаційної ради АУП.
Мешкає в Києві. 
Літературний шлях письменника розпочався з поезій, що друкувалися в періодичних виданнях у 1984 –1987 роках. Трампліном у світ професійної літератури для автора стала участь у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова», де 2001 року його дебютний історичний роман «Охоронець» отримав Третю премію.
Крім того, Сергій Батурин — переможець конкурсу літературного часопису «Дніпро» (2009), літературного фестивалю «Просто так» в номінації «Проза» (2010) і Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга України» у номінації «Проза» (2014), лауреат літературної премії імені В.Короленка (2014). 
Роман «Вакансія для диктатора» було названо Книгою дня Інтернет-видання «Літакцент», Книгою тижня національного тижневика «День», вона увійшла до ТОП - 10 книг львівського Форуму від газети «Дзеркало тижня», ТОП-10 книжкових новинок від українських письменників видання depo.ua і ТОП-10 головних книг зими від українських авторів проекту Styler (РБК-Україна).
У 2016 році роман Сергія Батурина "Шизґара" посів ІІІ місце в номінації "Романи" Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».
У 2018 році Сергій Батурин став переможцем Всеукраїнського літературного конкурсу прозових україномовних видань "DNIPRO-BOOK-FEST" у номінації "прозові твори" (роман "Вакансія для диктатора").
За свою літературну творчість він також отримав відзнаку міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна» (2009) та почесну відзнаку Національної Спілки письменників України (2010).
Учасник фестивалів "Віршень", "Трипільське коло", Фестивалю патріотичної пісні ім. К. Єрофєєва та ін.
Письменник Сергій Батурин в історії "купається”, набирає від неї сили та енергії, тому в літературі він має свій почерк, його твори  є соковитими та цікавими. У більшості творів події відбуваються у Києві, рідному місті письменника. При написанні романів автором керують романтизм та згадки юності. 
        Перу Сергія Батурина також належать твори: «Охоронець»; «Команда»; «Легенда»; «OST»; «Українські невільники Третього Рейху»; «Цей біль у серці не вщухає»; «Меч королів»; «Полинова доля»; «Бурштинові очі»; «Поважна причина»; «Монолог самотнього мужчини»; «Польовий командир»; «Коло втаємничених»; «Легенда»; «Вакансія для диктатора»; «Ми прийшли з неба. Леґенда»; «Полювання на маніяка»; «Кава по-польськи»; «Шизгара», «Манливі обійми місяця»; "Clavus Domini”  та ін.






Література:
1.  Батурин, С. Легенда // Сучаснiсть . - 2004.-   3. - С.7
2.  Батурин, С. Монолог самотнього мужчини: проза // Дніпро. - 2009. - № 1. - С.54
3.  Батурин, С. Охоронець : роман / Сергій Батурин. - Львiв : Кальварiя, 2002. - 158 с.
4.  Батурин С. Поважна причина : [повість-фентезі] // Дніпро. - 2014. - № 9/12. - С.80
5.  Батурин, С.  Шизгара : міський роман-ностальжі / Сергій Батурин. - Київ : Нора-Друк, 2016. - 201 с.
6.  Селівачов, М. Відтворюючи історичну правду: С. Батурин "OST" // Київ. - 2008. - № 7/8. - С.186
7.  Шелест, Н. Підбито підсумки першого Всеукраїнського літературного конкурсу прозових україномовних видань DNIPRO-BOOK-FEST // Літературна Україна. - 2018. - № 33. - С.3
 
Інтернет-ресурс:


1.Сергій Батурин / Він зробив Пако королем (Інтерв'ю з ...[Електронний ресурс].- Режим доступу: artvertep.com › print
2. Батурин Сергій — Вікіпедія[Електронний ресурс].- Режим доступу: uk.wikipedia.org › wiki ›



Коментарі: Залишити коментар
 
X