Слідкуйте за нами

02-03-2020
Світлана Талан — українська письменниця. Пише романи в жанрі «реальних історій», які їй підказує життя. Усі її твори на гостросоціальну тематику. Незмінним лишається єдине: головна героїня її книжок — жінка-українка, вольова, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою любов: до чоловіка, до дітей, до батьківщини.
Світлана Олегівна Талан народилася 7 березня 1960 року в селі Слоут Глухівського району на Сумщині в родині сільських вчителів.
У 1975 році закінчила восьмирічну школу в селі Перемога Глухівського району Сумської області. Продовжила навчання у Баницькій середній школі.
У 1983 році закінчила Глухівський педагогічний інститут.
З п'ятнадцяти років почала працювати позаштатним кореспондентом районної газети. Згодом працювала вихователем у дитсадку, пізніше — учителем початкових класів.
У 1989 році перебралася жити до східної України й відтоді живе у Сєвєродонецьку, Луганської області. Авторка про себе: «…Я переживала нелегкі часи, коли мене осяяла думка: я повинна писати, інакше збожеволію! На мене чекало стільки героїнь романів, які прагнуть кохати й бути коханими! Це вони стільки часу не давали мені спокою, прагнучи швидше розповісти свої історії читачеві! З того часу я пищу щодня. Писати для мене означає жити, дихати. Найчастіше я сідаю до роботи стомленою, пізно ввечері, але втома одразу ж кудись зникає. З кожною героїнею я проживаю її життя. Я залишаю їй частинку своєї душі, свого серця, але від цього не стаю біднішою, навпаки — багатію. І якщо та частинка доброти, щирості та любові, якими сповнені мої героїні, зроблять цей світ хоча б на крихту добрішим, я буду відчувати себе по-справжньому  щасливою».
Лауреатом конкурсу "Краща книга року – 2019» в  номінація "Сучасна література” стали книги   "Матусин оберіг” та  "Букет улюблених квітів”.
Почесною нагородою Міжнародної літературно-мистецької Академії України – міжнародною патріотичною медаллю Івана Мазепи за 2020 рік відзначена Світлана Талан за багаторічну просвітницьку та волонтерську діяльність, популяризацію української літератури, формування спільних національних інтересів, незалежності та соборності України.
Світлана Талан входить в трійку найпопулярніших авторок за версією журналу «Фокус» та має звання «Золотого письменника України».
Сьогодні книги Світлани Талан купити можна в усіх куточках України. Відгуки вона отримує зі всієї країни, адже її роботи дуже чуттєві сильні та реалістичні. С. Талан є автором таких книг, як: «Коли ти поруч», «Не вурдалаки», «Мої любі зрадники», «Помилка», «Розколоте небо», «Оголений нерв», «Повернутися дощем», «Купеля», «Замкнене коло», «Спокута», «раКУРС», «Надеюсь и люблю», «Согретые солнцем»  та інші.
Центральні образи книг авторки-сучасні українські жінки на долю яких випало чимало труднощів, всі вони борються, страждають, радіють та кохають, захищають свій дім, сім’ю та право бути щасливими.
Світлана Талан  – жінка дуже цілеспрямована, відверта, з сильним характером. Такі ж і її твори, головна ідея яких – навіть у найскладніших життєвих ситуаціях треба залишатися людиною…«Я пишу в жанрі реальних історій, тому теми обираю наболілі для суспільства. Не можу писати на якусь популярну тему, якщо вона мені не цікава або не зачепила за живе. Якось у мене запитали: «Про що будете писати, коли закінчаться гостросоціальні теми?» Вони нескінченні. У суспільства дуже багато наболілого, про яке потрібно писати. Іноді якісь негативні фактори дають поштовх для написання твору». 
Читайте, відкривайте та осмислюйте кожну грань творчого доробку ТАЛАНовитої письменниці, котра сіє в серцях читачів добро і світло.


Література: 
1.  Талан, С.О. Букет улюблених квітів : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 284 с.
2.  Талан, С.О. Замкнене коло : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 317 с.
3.  Талан, С.О. Зловити промінь щастя.Перевидання роману "Не вурдалаки" : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 300 с.
4.  Талан, С.О. Когда прошлое впереди : роман / Светлана Талан. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2019. - 220 с.
5.  Талан, С.О. Коли ти поруч : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 320 с.
6.  Талан, С.О. Купеля : збірка / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 240 с.
7.  Талан, С.О. Матусин оберіг : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 288 с.
8.  Талан, С.О. Мы всегда были вместе : роман / Светлана Талан. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 219 с.
9.  Талан, С.О. Надежда : роман / Светлана Талан. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2016. - 299 с.
10. Талан, С.О. Надеюсь и люблю : роман / Светлана Талан. - Харьков  : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 286 с.
11. Талан, С.О. Оголений нерв : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 544 с.
12. Талан, С.О. Повернутися дощем : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 445 с.
13. Талан, С.О. Помилка : роман / Світлана Талан. - Х. : Клуб Сім. Дозвілля, 2014. - 336 с.
14. Талан, С.О. Раздели мою печаль : роман / Светлана Талан. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 237 с.
15. Талан, С.О. раКУРС : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 320 с.
16. Талан, С.О. Расколотое небо : роман / Светлана Талан. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2015. - 352 с.
17. Талан, С.О. Своя чужая жизнь : роман / Светлана Талан. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 220 с.
18. Талан, С.О. Согретые солнцем : роман / Светлана Талан. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2019. - 315 с.
19. Талан, С.О. Спокута : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 301 с.
20. Талан, С. Я захищу тебе... : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 283 с.
-«-
21. Особова, О. Письменниця Світлана Талан: " Маю право писати про війну" // Урядовий кур'єр. - 2017. - 25 листопада (№ 223). - С. 8


Інтернет-ресурс:
1. "Кілометри" людського життя від Світлани Талан" – libbobr [Електронний ресурс].- Режим доступу: sites.google.com › site › libbobr 
2. Талан Світлана Олегівна – вікіпедія [Електронний ресурс].- Режим доступу: uk.wikipedia.org › wiki › Талан_Світлана_... 

Коментарі: Залишити коментар
 
X