Слідкуйте за нами

25-03-2021
     Європейський тиждень цифрової грамотності — це щорічна кампанія, яка проходить з метою надихнути та   навчити людей цифрових навичок. Проводиться у громадських  та коворкінг-центрах, школах, університетах та   бібліотеках по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше   1 300 000 учасників.
     Україна вперше приєдналася до  Європейського тижня цифрової грамотності.
     У 2019 році цифрова грамотність уперше офіційно стала пріоритетом держави з проєктом "Дія.Цифрова   освіта". Одна з основних цілей Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) — за 3 роки навчити 6 млн   українців цифрової грамотності.
     З цією метою у лютому 2020 року Мінцифри запустило національну онлайн-платформу "Дія. Цифрова освіта".   До цього проєкту долучились більшість бібліотек України.
     На базі Інтернет - центру відділу документів із економічних, технічних та природничих наук  ЦМБ надана   можливість всім бажаючим пройти навчання та отримати навички цифрової грамотності.
     До Європейського тижня цифрової грамотності бібліотекарі відділу підготували книжкову виставку. На ній   представлені книги та журнали, які допоможуть  підвищити рівень цифрової освіти.                                             

  
Коментарі: Залишити коментар
 
X