Слідкуйте за нами

05-08-2019
  Мічіо Кайку. Фізика майбутнього /Переклала з англ. Анжела Кам’янець. - Львів: Літопис, 2017.- 432 с.


  Книжка-бестселер Мічіо Кайку – захоплива науково-популярна розповідь, що сплітає докупи найновіші досягнення провідних науковців світу.

  Майбутнє комп’ютера, штучного інтелекту, медицини, енергії, космічних подорожей і навіть майбутнє багатства – про це все можна дізнатися, прочитавши цю книгу.










  Сегре, Дж. Звичайні генії: як два диваки творили сучасну науку/Джіно Сегре; з англ. пер.:О. Гордінчук, Г. Левів.- Київ:к.І.С., 2017.-392 с.


  «Дивакам від науки, молодим і літнім. Приємних шукань!» - це епіграф до книжки Д. Сегре «Звичайні генії» - про двох знаменитих американських науковців, відповідно українського та німецького походження, що покинули свої батьківщини в час, коли там панували тоталітарні режими. Це захоплива історія життя Георгія Гамова та Макса Дельбрюка, завдяки науковим відкриттям  яких,  ми склали карту генома людини і зрозуміли Великий вибух.

  Прочитайте цю книгу, яка розповідає   не тільки про наукову співпрацю  цих двох великих  вчених та їхню тривалу дружбу. Це -  розповідь про захопливий погляд зсередини на те, як люди роблять науку, загляньте за  її лаштунки – на співпрацю і конкуренцію, дивацтва і невдачі, які практично завжди супроводжують великі відкриття.





  Шивельбуш, В. Речі і люди. Есей про споживання/Вольфганг Шивельбуш; пер. з нім. О. Юдін.- Київ: Ніка-Центр, 2018.- 192 с.


  «Схоже культура споживання товарів од закінчення останньої війни , споживацтво, спромоглася зв’язати стільки руйнівної енергії і задоволення від руйнації, скільки це необхідно для збереження цього виняткового в новітній історії мирного стану» - це цитата з книги Вольфганга Шивельбуша  «Речі і люди. Есей про споживання», якого називають одним із найоригінальніших істориків нашого часу. І з цим не можна не погодитися. А чому? Дізнайтеся, прочитавши цю книгу.






Коментарі: Залишити коментар
 
X