Слідкуйте за нами

06-02-2019
   Достеменної інформації, скільки наших співвітчизників живе і працює за кордоном, нині немає. У МЗС називають приблизно цифру – 5 мільйонів трудових мігрантів. Але реальні масштаби заробітчанства можуть бути більшими: за результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг», дві третини українців працюють в інших країнах нелегально. 


   В Міністерстві закордонних справ попереджають про небезпеку, яка очікує на українців  виїжджаючих на заробітки нелегально.
«Якщо ви плануєте працювати у країнах ЄС, працюйте лише легально. Нелегальне працевлаштування у країнах Євросоюзу – це завжди невиправданий ризик і небезпека особисто для вас. Нелегальний працівник отримує меншу зарплатню, має гірші умови праці, не отримує медичного забезпечення та соціального захисту у країнах Євросоюзу», - зауважили  у МЗС.
  В Пункті європейської інформації  працівники   надають інформацію щодо працевлаштування в країнах Європейського Союзу,  яку ми черпаємо з електронних ресурсів та періодичних видань, які надходять до нашої бібліотеки.

Робота за кордоном (перелік ресурсів) - тут 

NEUVOO: офіційне працевлаштування в Європі - тут

(Використана інформація: Все про Європу в бібліотеках.Громадський європейський майданчик [Електронний ресурс] : веб-сайт. - Режим доступу: http://eulib.ula.org.ua/)



Коментарі: Залишити коментар
 
X