Слідкуйте за нами

21-06-2018
    28 червня цього року ми вже будемо 22 рік поспіль  відзначати  День Конституції незалежної України.
    Українська Конституція увінчала довгий і тернистий шлях українського народу щодо утвердження основ і законів своєї державності. 
    Сам факт прийняття Конституції України засвідчив  поглиблення розуміння суспільством цінності демократії, її ролі в обстоюванні інтересів і прав людини.
    Центром уваги Основного Закону нашої держави стало життя людини, її здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека.

 

 


    Було запроваджено європейський стандарт конституційних гарантій  щодо прав і  свобод людини, їх судовий захист на основі верховенства права включно з можливістю звертатися до Європейського суду з прав людини. Україна розпочала рух до входження в європейський простір свободи і демократії.
    «Конституція  - основа демократії та прав людини» - тема інформаційно-правового діалогу, проведеного працівниками відділу технічної літератури, який вони підготували для відвідувачів контакт-центру №12.

 


     В ході заходу бібліотекарі ознайомили присутніх  з  історією створення української Конституції, її символікою та міжнародним конституційним   досвідом з забезпечення прав людини  в країнах ЄС.

 


    Присутні на заході переглянули  електронну презентацію «Конституція незалежної України: історія свободи», після перегляду  якої прийняли активну участь у вікторині.

 


    Бібліотекар відділу підготувала цікавий інформаційний огляд літератури «Конституція – фундамент держави і влади».

 


    По закінченні  заходу на численні запитання відвідувачів відповідала завідувачка відділу  по роботі з населенням Автозаводської районної адміністрації  Яхнич Ірина Миколаївна.
    Захід був інформаційно насиченим, відвідувачі отримали не тільки інформацію, а і відповіді на питання, які їх турбують їх  як пересічних мешканців Кременчука, що в своєму виступі відмітила  керівник контакт-центру №12 Чернишова Вікторія Валеріївна.



Коментарі: Залишити коментар
 
X