Слідкуйте за нами

28-07-2022
     28 липня 2022 року вперше в Україні відзначають День державності України, країни, яка має свою тисячолітню історію державотворення, починаючи з часів хрещення Русі. 
     З першого Хрещення нашого народу народилася східнослов'янська православна цивілізація. І саме Київ став містом-основоположником історичної, культурної, моральної й духовної епохи в житті  всіх слов'янських народів.    Християнізація Київської Русі означала входження її до світової християнської спільноти, віднайдення нею свого місця в співдружності християнських держав. Саме тому це свято й вирішено відзначати у День хрещення Русі-України – 28 липня.
     У філії №3 КМПБ до свята державності України відбувся флешмоб «Державність – це…», під час якого відвідувачі, як малі так і дорослі, мали змогу визначити та записати на фліпчарті, яке поняття  вони вкладають у слово «державність».
     Читачі  висловили цікаві  міркування  з цього питання, серед яких були навіть  незвичні  –  мир+любов, світло, фортеця та ПЕРЕМОГА!
Кожен учасник флешмобу отримав у подарунок авторський «Читацький щоденник» (розробка працівників відділу соціокультурної діяльності КМПБ) та закладинки для книг.


Коментарі: Залишити коментар
 
X