Слідкуйте за нами

11-07-2022
     11 липня у вітринах філії №3 КМПБ відділом соціокультурної діяльності організовано промо-виставку «Подивився фільм – почитай книгу»
Часто, сидячи в кріслі чи лежачи на дивані під час перегляду фільму, навіть не задумуєшся, що колись цю історію було написано як книгу.  
Багато хто спершу передивились частину фільмів про Гаррі Поттера, а уже тоді взялись читати. Адже фільм – це значно швидше, і дехто думає, що навіть цікавіше. 
     Насправді екранізація якогось твору зазвичай є лише уривками його найцікавіших епізодів у логічній послідовності. Так, кіно – це мистецтво. І є дуже багато фільмів, які дійсно захопливі та відповідають книзі. Але це не завжди так.
     Часто взявши книгу до рук після перегляду фільму, відкриваєш для себе нові історії, сюжети, деталі, про які навіть не згадувалось в екранізації. Звісно, неможливо передати все у кінострічці: тоді вона стане надто довгою і малоймовірно, що її додивляться до кінця. Втратиться уся цінність мистецтва кіно.
     Тому якщо хочете побачити картину, яку створив письменник, читайте книги, уявляйте, аналізуйте. Якщо хочете порівняти своє бачення твору з іншими, дивіться фільм. Можливо хтось бачить історію зовсім по-іншому.
    Книги, представлені на виставці, чекають свого читача у бібліотеках міста.

Коментарі: Залишити коментар
 
X