Слідкуйте за нами

11-07-2022
     Щорічно 11 липня поціновувачі солодкого святкують Всесвітній день шоколаду. Свято це молоде, але його популярність зростає з кожним роком. Започаткували його лише в 1995 році кондитери з Франції, а відзначають його вже в багатьох країнах світу: Швейцарії, Німеччині, Італії та інших. 
     Що шоколад не тільки смачний, але й корисний, люди знали давно.  Й підсвідомо використовують його не лише як смаколик, а і як спосіб заспокоїти нерви та підняти настрій. 
     До Всесвітнього дня шоколаду у філії №4 ім. І. Приходька КМПБ розгорнуто книжкову виставку «Солодкі історії з присмаком шоколаду», яка розповідає про безліч цікавих фактів про шоколад. Ось, наприклад, декілька з них:
 • Швейцарці дуже люблять сир, а ще більше вони люблять сир з шоколадом.
 • Японці змішують шоколад з … васабі!
 • У Бельгії верхом насолоди вважається поєднання шоколаду з базиліком та помідорами.
 • А в Чехії з чорним гірким шоколадом заведено пити пиво.
 • Американці шоколад солять або їдять в прикуску з беконом.
 • У нас же зазвичай ці солодощі поєднують з фруктами та кавою.
     А ще завдяки літературі, що представлена на виставці, всі бажаючі зможуть поглибити свою кулінарну майстерність і дізнатися секрети приготування улюбленого десерту з шоколаду. Також можна разом з Чарлі Бакетом відвідати шоколадну фабрику ексцентричного виробника шоколаду Віллі Вонка, який закрив свою фабрику для сторонніх очей після того, як його конкуренти вкрали кілька таємних рецептів. А потім разом з цим же хлопчиком здійснити подорож на скляному ліфті у космос.
     Або разом з американкою Кейт Корі поїхати за натхненням до Парижу, щоб дізнатися старовинні рецепти виготовлення шоколаду. І, навіть, якщо знаменитий шоколатьє Сильван Маркіз не погодиться навчати, знайти інший спосіб отримати бажане. 
     Тож бібліотекарі та інші «Солодкі історії з присмаком шоколаду» чекають вас у філії №4 ім. І. Приходька за адресою: вул. І. Приходька, б. 32

Коментарі: Залишити коментар
 
X