Слідкуйте за нами

06-07-2022
      Щорічно, у першу суботу липня відзначається Міжнародний день Дніпра – першої за довжиною течії,   третьою за площею басейна, четвертою річкою в Європі за довжиною. Це не офіційне екологічне свято цьогоріч   припало на 2 липня.
      Метою проведення Міжнародного дня Дніпра є привернення уваги громадськості до проблем, пов’язаних з   раціональним використанням, охороною і відновленням водних ресурсів річки. Саме з нагоди цього свята у   філії №1 КМПБ 6 липня відбулася екологічна експедиція «Голубими дорогами рідного краю». Захід   проведено разом з фахівцями комунальної установи ПЗФ регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі   плавні». Головний науковий співробітник, кандидат біологічних наук Гальченко Надія Павлівна та фахівець з   екологічного виховання Симоненко Оксана Петрівна надали вичерпну, цікаву інформацію про назви та легенди   Дніпра, познайомили з рибним і фіто різномаїттям, з видами рослин і тварин, які занесені до Червоної книги   України, з водоплавними птахами такими, як Чепура, Кулик, Сорока, Крижень, Мартином та іншими. Для   присутніх виявилося відкриттям,  що саме птах Мартин і є головною водоплавною птахою на Дніпрі (ми звикли   називати її Чайкою).
     Гості зацікавилися мультимедійною презентацією, відгадували загадки,  розгадували ребуси на екологічну тематику та переглянули  книжкову викладку «Станемо дружно на захист Дніпра».
      Захід залучив присутніх до активної екологічної діяльності, навчив гармонії співіснування з природою, сформував навички екологічного виховання. Директор регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні» Максименко Олег Володимирович привітав усіх зі святом і вручив подарунки.



Коментарі: Залишити коментар
 
X