Слідкуйте за нами

06-07-2022
       Українська міфологія сповнена найдивовижнішими легендами, казками та міфами. Українці населяли фантастичними істотами хату, ріки, болота, поля і ліси. Хтось із них був добрий і допомагав людям, а хтось – злий, і намагався нашкодити.
      Легенди про деяких міфічних істот дійшли до наших часів. Тож ми маємо можливість дізнатись, які міфічні створіння раніше наводили жах на наших предків, а які їх оберігали. Ми запрошуємо вас дізнатися більше про них в книгах Дари Корній.
       Корній Д. Чарівні істоти українського міфу. Духи природи [Текст]/ Дара Корній. – Харків:Vivat, 2018. – 318 с.
       Ця книжка - такий собі довідник, класифікація істот, які за віруванням праукраїнців населяють природу. Ви не   просто  погортаєте її сторінки - ви поблукаєте стежками правічного лісу, почуєте його дихання, подивитесь в очі   старенькому   лісовикові, послухаєте чугайстрову сопілку. Може, вам щось прошепоче мавка або побалакає з вами   поважний цар Ох...   Ви постоїте біля річки - заскочите русалок за їхніми пустощами, а звідти недалеко й на гостину до   суворих болотяника й   болотяниці. А далі - прогулянка полем і луками, де вас зустрінуть і польовик, і спориш, і   луговик... Та й вітри з   повітрулями супроводжуватимуть вас під час мандрівки. І насамкінець свої таємниці відкриють   духи пір року. 










        Корній Д. Чарівні істоти українського міфу. Домашні духи / Дара Корній. – Харків: Vivat, 2021. – 352 с.    -  друга книга циклу про чарівних істот української міфології. Гортаючи її сторінки, ви дізнаєтесь про поважного   домовика,  надійного захисника роду, із добрим покутнім, який нашепче вам своє благословення. А якщо поталанить,   привабите духа  щастя з удатною сприяю, які підуть пліч-о-пліч з вами. Про кожного духа можна дізнатись його місце   проживання,  походження, чарівний предмет, магічні здібності, вдачу, чим задобрювати, як себе вберегти. Після кожного   опису йде  казка.
       Перед вами постане величезний пласт культурної спадщини давніх українців, химерний світ чарівних істот нашої   міфології, досліджений і опрацьований Дарою Корній.

Коментарі: Залишити коментар
 
X