Слідкуйте за нами

27-06-2022
     Конституція – Основний Закон, який вбирає в себе і визначає життя держави та її громадян. Вона – дороговказ, який водночас наділяє нас обов'язками та правами.  28 червня наша країна відзначає День Конституції. До цієї знаменної дати відділ читальної зали філії № 2 КМПБ підготував виставку-пазл «Чи знаєте ви Конституцію?».
     В експозиції представлена література з фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка прикрашена тематичною атрибутикою:  прапором України, гербом, колосками пшениці, червоними маками.
     Серед літератури, яка експонується на виставці, безумовно, привернуть увагу такі книги: «Конституція України», «Пакти і Конституції Української козацької держави», «Конституції і конституційні акти України», «Як приймалась Конституція», «Права і свободи людини і громадянина в Україні», «Конвенція прав людини і основоположних свобод» та інші.
     А ще у відвідувачів була цікава нагода перевірити свої знання, відповідаючи на питання та складаючи пазли, в яких була зашифрована назва виставки.
     Сподіваємося, що запропонована бібліотекарями підбірка книг допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.
     Переглянути виставку можна у приміщенні читальної зали філії № 2 КМПБ, що по вулиці Соборній 9/16.
Коментарі: Залишити коментар
 
X