Слідкуйте за нами

12-10-2021
Ти підбори змінила на берці,
Ніжну сукню - на камуфляж,
Ти послухала своє серце
І обрала холодний бліндаж.
(Христина Панасюк)
     4 жовтня. В українському календарі є не так багато дат, які увібрали в себе стільки   знаменних подій і свят. Одне з них — особливе. Це - День захисників і захисниць України!
     11 жовтня бібліотекарі відділу абонемента філії №2 завітали до Кременчуцького   професійного ліцею ім. А.С.Макаренка та провели для учнів годину мужності  "Ти підбори   змінила на берці”. Цей захід - присвята усім дівчатам та жінкам, які захищають Україну:   жінкам-військовослужбовцям Збройних сил України, медикам, добровольцям. 
     В кожної жінки, яка з 2014 року пішла на фронт, є своя причина, своя мотивація. Одні   з них мали підтримку родини, друзів, інші — повне нерозуміння, несприйняття родичів,   знайомих. Але всі вони знали, що просто не можуть вчинити інакше. І всі вони — героїні, і   кожна з цих дівчат, жінок виконує своє завдання в зоні ООС (Операції об'єднаних сил) чи   в тилу.
     Вступивши до лав Збройних Сил, українські жінки продемонстрували всьому світові, що спроможні боронити державу нарівні із чоловіками.
     Під час зустрічі бібліотекарі розповіли присутнім про кількість жінок в армії. Ознайомили з декількома історіями захисниць, зокрема, кременчужанки Тетяни Ялової. Ці дівчата, жінки знайшли в собі сміливість бути на війні.
     Також на заході були представлені книги відповідної тематики, наприклад, "Доця” Тамари Горіха Зерня та "раКурс” Світлани Талан.
Свої розповіді бібліотекарі доповнили відео з піснями "Ти підбори змінила на берці”, "Дівчата зрізають коси”, "Нас не зламає холодна байдужість”.
     Війні байдуже — жінка ти чи чоловік. Єдине, що може довести її до завершення — прагнення перемогти та докладання зусиль. І ці жінки, дівчата викладаються на повну.
     Наша вдячність і слава цим незвичайним жінкам, захисницям України!
 

Коментарі: Залишити коментар
 
X