Слідкуйте за нами

18-03-2021
   У віконній вітрині читальної зали ЦМБ розмістилася виставка однієї книги «Українська ідентичність, писана світлом. Полтавщина другої половини ХІХ – початку ХХ століття. Частина перша». Автор-уклададач Є.М. Аничин. 
  Серед численної краєзнавчої літератури пропоноване видання посідає особливе місце. Її основа – це світлини кінця ХІХ – початку ХХ століття авторства тогочасних фотографів Полтавщини.
  Частина з них – документальні, репортажні, зроблені на вулицях, ярмарках, на виробництві, під час подорожей краєм, інші – це портрети, зроблені в ательє або на натурі й призначені насамперед для домашнього використання. Проте всі фото приваблюють високою майстерністю, вмінням достовірно і водночас художньо передати особливості місцевості, зовнішність та характери зображених людей.
 Видання має на меті привернути увагу до історії рідного краю, активізувати дослідницькі пошуки, спонукати до вільного, неупередженого особистісного вивчення історії.
  Книга видана за підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА та Полтавської обласної ради.
Запрошуємо відвідати наш відділ по вул. Соборній, 9/13 і познайомитися з новим краєзнавчим виданням.





Коментарі: Залишити коментар
 
X