Слідкуйте за нами

10-03-2021
    В історії завжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 207 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
    Без Тараса Шевченка не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії  Кобзаря – то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.
    Тарас Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість  Шевченка – це святиня, якою дорожить і гордиться  український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до рідної землі, який запалив поет своїми безсмертними творами.
     10 березня, з нагоди вшанування пам’яті великого Кобзаря, у бібліотеці-філії
 № 3 проведено літературну замальовку «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми бережем».
    На захід було запрошено студентів РЦПТО № 1, щоб вони могли дізнатися більше про життя і творчість генія українського народу – поета, художника Тараса Григоровича Шевченка, поглибити знання з краєзнавства, відчути  любов і повагу до творчості поета, побачити значущість постаті Кобзаря для всього людства.
      Розповісти про Великого сина України завітав колектив драматичного гуртка «Калинове гроно» Крюківського університету III віку. Завдяки керівнику гуртка – Ганні Яценко, яка цікаво і доступно розповідає, учні мали змогу дізнатися багато нового про нелегку долю Кобзаря, послухати його вірші  та пісні. У заході взяли участь учні гімназії №22 та ліцею «Правобережний» №6, які декламували вірші великого українця. Студенти мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою яка має назву «Перший український європеєць».
 

















 



Коментарі: Залишити коментар
 
X