Слідкуйте за нами

04-03-2021
    Полтавщина – колиска талантів. Полтавщина – край пісень і легенд, край письменників і поетів,   чиї  імена перлами сяють у світовій скарбниці. Та є серед наших талановитих земляків не просто   поети, а  поети-піснярі: поети, більшість віршів яких стали піснями.
    6 березня цього року видатному українському композитору, поету, громадському діячу,   лауреату   Державної премії України ім. Т.Шевченка, Герою України Олександру Івановичу Білашу   виповнилося   б 90 років.  З цієї нагоди у бібліотеці – філії №3 напередодні дня народження   славетного земляка   було проведено літературно – музичну композицію  «Так і житиму між   звуками й словами». Мова   йшла не лише про композиторські, а й про письменницькі здобутки   Олександра Білаша, адже відомо,   що він автор аж 10 поетичних збірок, і з 2000-го року був   членом Національної спілки письменників   України.
    Щодо музики композитора  Олександра Білаша, то вона прозвучала на цьому мистецькому   дійстві   як з відео, так і в живому виконанні. У виконанні аматорів художньої самодіяльності від   Міського   центру культури та дозвілля прозвучали пісні «Два кольори», «Ясени»,»Прилетіла   ластівка»,   «Журавка». 
    Помітний інтерес у користувачів бібліотеки викликала і книжкова виставка «Дві музи – два крила».

















 



Коментарі: Залишити коментар
 
X