Слідкуйте за нами

22-02-2021
   25 лютого виповнюється 150 років з дня народження відомої української письменниці Лесі Українки.
   Справжньою родзинкою до ювілейної дати письменниці в бібліотеці-філії №4 стала персональна виставка ляльок активної читачки, члена Спілки літераторів «Славутич» Ірини Залюбовської. Це нова колекція майстрині. Вона власноруч виготовила ляльки-мотанки – головних персонажів драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Крім Лукаша та його матері, на виставці можна побачити Мавку в різних образах – в українському одязі із серпом в руках, у підземному царстві, весняну. У яскравому одязі постає Русалка -  польова та водяна. Бачимо тут Перелесника, розкішну Килину та її дітей, бородатого дядька Лева, Лісовика та Водяного, і Того, що в скелі сидить. З краю на пеньочку присів гламурний чорт Куць, який, до речі, істотно відрізняється від інших персонажів. Чим саме? Пильно придивіться. А на віз всілися непрошені Злидні. А які симпатичні потерчата у білому вбранні!
     А головною окрасою цієї виставки є лялька Лесі Українки.
    При виготовленні персонажів п’єси майстриня використала різні матеріали: фетр, мереживо, натуральні старовинні тканини, вишиті рушники та сорочки, бісер, паєтки, тасьму. Пані Ірина справжня майстриня, володіє різними техніками рукоділля - якщо потрібно, то й сама вишиває.
     Одну ляльку пані Ірина може виготовити за день, якщо є натхнення та час дозволяє. Перша лялька в доробку майстрині з’явилася 4 роки тому.
     Виставка рукотворних ляльок діє в бібліотеці протягом місяця, до 1 квітня.
     Кожна лялька на виставці цікава, яскрава та приваблива. Тож, завітайте до нас, зробіть гарні світлини та отримайте естетичну насолоду.





















 

Коментарі: Залишити коментар
 
X