Слідкуйте за нами

18-02-2021
  У віконній вітрині Відділу читальної зали ЦМБ відкрилася персональна виставка «Бісерні переливи» кременчуцької майстрині Лариси Іванченко.
  Народилася Лариса  Іванченко (Морозова) в Чеченській республіці у місті Грозний. Ще маленькою переїхала з батьками до  Кременчука.  Прабабуся вишивала бісером, а маленька Лариса із залишків матеріалу майструвала дитячі прикраси. А в двадцять п’ять років вирішила сама зробити ремонт розірваному намисту. З цього часу і почала виготовляти прикраси і вироби з бісеру.
  Особливо розраджувало хобі після важкого дня. Працювала майстриня соціальним працівником.  А готовий виріб приносив задоволення, бо це «моє і лише моє». Так з’явилося авторство.
  Спочатку створювала  прикраси  для себе та друзям на подарунки, потім стала виготовляти буси на замовлення.  Коли почали відроджуватися народні українські промисли, виникла ідея виготовлення оберегів – мішечків щастя та віночків.
  А ще Лариса має особливість – працювати і писати обома руками,  віршувати в дзеркальному відображенні.
  У статті «Знай наших: п’ятірка креативних кременчужан, роботи яких здивують кожного», «Кременчуцька газета» у №2 2020 року відмітили особливий талант Лариси Іванченко.
  Завітайте до читальної зали переглянути велику колекцію виробів з бісеру і каменю. А книги з нашого фонду допоможуть вам навчитися самостійно виготовляти  прикраси.  
 

 

 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X